Reseptit

Muutama perusasia

Maitotuotteiden valmistuksessa on tärkeää huolehtia hygieniasta, joten käytä puhtaita ja kuivia keittiövälineitä. Pese ja kuivaa kädet huolellisesti. Jäähdytä lämmin jäätelömassa nopeasti, mieluiten vesihauteessa, jossa on jääpaloja. Kulhon päällä on hyvä aina olla jääkaapissa kansi tai tuorekelmu. 

Jäätelökoneella jäätelö valmistuu melko helposti ja nopeasti. Ilman jäätelökonetta valmistukselle on varattava kiireetön viikonlopun päivä. Jääkapissa (yleensä yön yli) jäähdytetyn massan annetaan olla pakastimessa aluksi 1,5-2 tuntia, jonka jälkeen vatkaan massaa sähkövatkaimella tunnin välein. 3-4 kertaa on mielestäni sopiva määrä.

Jäätelö täytyy nostaa pakastimesta hyvissä ajoin (noin 20 minuuttia) ennen tarjoilua. Näin jäätelöstä on helppo tehdä palloja ja makukin tulee paremmin oikeuksiinsa. 

Jäätelöt


Gelatot

Raakajäätelöt

Jääjugurtit

 

Vohvelit

 

 Semifreddot ja parfait -jäätelöt

 

Terveellisten herkkujen keittiöstä 

 

Muut reseptit


1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...