keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Terveellistä sorbettia

Kesähelteellä raikas sorbetti viilentää sopivasti. Kun sorbetin tekee tuoreista marjoista ja hedelmistä, keittämättä, on tuloksena varsin terveellinen välipala. Makeutta voi lisätä esimerkiksi käyttämällä hunajaa.  Lisäsin omaan alkukesän välipalaani proteiiniksi munanvalkuaista. Lisäksi ripautin joukkoon inuliinipitoista kuitulisää. Kaksi viimeksi mainittua ainesosaa tuovat sorbettiin myös rakennetta niin, että sorbetti ei jäädy kivikovaksi.

Tässä ohje marjapuuromaiseen sorbettiin. Vaihtele ainesosia sesongin mukaan. Makeutta voit lisätä tai vähentää mielen mukaan. Sokeria on kuitenkin hyvä olla joukossa, koska pehmentää rakennetta. Itse pidän aika makeista sorbeteista ja jätskeistä ja voisin käyttää agavesiirappia jopa enemmän kuin ohjeessa on mainittu :)

Ainekset
170 g vadelmia
200 g tuoreita ananaspaloja
2 kypsää päärynää
1 nektariini
1 banaani
15 g hunajaa
30 g agavesiirappia
2 kananmunan valkuaista
4 g inuliinipitoista kuituvalmistetta (Fitfarm Fiber kuituvalmiste)

Kuori ja paloittele päärynät, nektariini ja banaani. Laita hedelmänpalat ja marjat kulhoon. Lisää hunaja ja agavesiirappi. Soseuta hienoksi sauvasekoittimella. Lisää munanvalkuaiset ja kuitu, jatka hetki soseuttamista. Seos kuohkeutuu tässä vaiheessa hieman.

Kaada seos jäätelökoneeseen ja valmista sorbetti jäätelökoneen käyttöohjeiden mukaan.

Kätevimmin sorbetin saa syötyä, kun tekee siitä puikkoja tai annoksia pieniin vuokiin. Itse annostelin sorbettimassan Italiasta ostamaani silikoniseen puikkomuottiin.  Sitä tuli nyt käytettyä ensimmäisen kerran.

Tuskin maltan odottaa kotimaisia, makeita mansikoita sorbettien maustajaksi! 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...