
Ainekset
3 munanvalkuaista (120 g)
1/4 tl suolaa
50 g sokeria
110 g kookosjauhoa
200 g tomusokeria
Siivilöi kookosjauhe tasaiseksi. Yhdistä tomusokeriin ja sekoita kulhossa. Vatkaa munanvalkuaiset ja suola pehmeäksi vaahdoksi.Lisää sitten sokeri voimakkaasti vatkaten, kunnes vaahto on kiiltävää ja niin kovaa, että vispilännokkaan muodostuu terävät kärjet, kun nostat ne taikinasta.
Kääntele mantelijauhe-tomusokeri -seos valkuaisvaahtoon. Kääntele niin kauan, että seos on kiiltävää ja "laavamaisesti" valuvaa.
Kaada seos pursottimeen ja pursota haluamasi kokoisia taikinaympyröitä leivinpaperille. Kannattaa pursottaa noin 1 cm leveällä pursottimella yhteen kohtaan, jolloin taikina leviää tasaisesti ympyräksi. Kopauta lopuksi peltiä muutaman kerran napakasti pöytää vasten niin, että ilmakuplat poistuvat taikinasta. Anna taikinan levätä pellillä noin puoli tuntia. Pinta on lopuksi hieman kimmoisa eikä taikina tartu sormiin.
Paista leivoksia 150 C asteessa noin 12 minuuttia uunin alatasolla. Nosta leivokset jäähtymään ja irrota sitten varovasti leivinpaperista.
Valmista täytteeksi esimerkiksi kaakaokreemiä:
100 g huoneen lämpöistä voita
1,5 dl tomusokeria
3 rkl kaakaojauhoa
1 rkl kermaa
1,5 dl tomusokeria
3 rkl kaakaojauhoa
1 rkl kermaa
Sekoita täytteen ainekset keskenään tasaiseksi massaksi.
Sulata lämpimässä vesihauteessa tumma suklaa tai taloussuklaa juoksevaksi. Valuta macaronsien päälle esim. pursotinpullosta. Koristele sydämenmuotoisilla kakkukoristeilla. Laita keksit täytteineen viilenemään jääkaappiin. Ne ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti