lauantai 5. joulukuuta 2015

Sinivalkoiset macaronit

Itsenäisyyspäivän sinivalkoiset leivonnaiset valmistuvat kätevästi, kun värjäät macarontaikinan siniseksi pastavärillä ja täydennät leivokset valkoisella täytteellä.


Ainekset3 munanvalkuaista (120 g)
1/4 tl suolaa
50 g sokeria
110 g mantelijauhoa
200 g tomusokeria
hieman karamelliväriä

Siivilöi mantelijauhe tasaiseksi. Yhdistä tomusokeriin ja sekoita kulhossa. Vatkaa munanvalkuaiset ja suola pehmeäksi vaahdoksi.Lisää sitten sokeri voimakkaasti vatkaten, kunnes vaahto on kiiltävää ja niin kovaa, että vispilännokkaan muodostuu terävät kärjet, kun nostat ne taikinasta.

Kääntele mantelijauhe-tomusokeri -seos valkuaisvaahtoon. Kääntele niin kauan, että seos on kiiltävää ja "laavamaisesti" valuvaa. Lisää loppuvaiheessa sininen karamelliväri (pasta).

Kaada seos pursottimeen ja pursota haluamasi kokoisia taikinaympyröitä leivinpaperille. Kannattaa pursottaa noin 1 cm leveällä pursottimella yhteen kohtaan, jolloin taikina leviää tasaisesti ympyräksi. (Kaupasta saa ostettua silikonisia macaron-muotteja, joilla saa tasakokoisia ympyröitä.) Kopauta lopuksi peltiä muutaman kerran napakasti pöytää vasten niin, että ilmakuplat poistuvat taikinasta. Anna taikinan levätä pellillä noin puoli tuntia. Pinta on lopuksi hieman kimmoisa eikä taikina tartu sormiin.

Paista leivoksia 150 C asteessa 15-18 minuuttia uunin alatasolla. Nosta leivokset jäähtymään ja irrota sitten varovasti leivinpaperista.

täyte:
40 g huoneen lämpöistä voita
20 g tuorejuustoa
1,5 dl tomusokeria
½ rkl kermaa
1 tl vaniljasokeria

Sekoita täytteen ainekset keskenään tasaiseksi massaksi. Levitä täyte macaronkeksien väliin. Laita valmiit macaronit jääkaappiin. Ne ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä.




























































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...