Itsenäisyyspäivän sinivalkoiset leivonnaiset valmistuvat kätevästi, kun värjäät macarontaikinan siniseksi pastavärillä ja täydennät leivokset valkoisella täytteellä.
Ainekset3 munanvalkuaista (120 g)
1/4 tl suolaa
50 g sokeria
110 g mantelijauhoa
200 g tomusokeria
hieman karamelliväriä
Siivilöi
mantelijauhe tasaiseksi. Yhdistä tomusokeriin ja sekoita kulhossa.
Vatkaa munanvalkuaiset ja suola pehmeäksi vaahdoksi.Lisää sitten sokeri
voimakkaasti vatkaten, kunnes vaahto on kiiltävää ja niin kovaa, että
vispilännokkaan muodostuu terävät kärjet, kun nostat ne taikinasta.
Kääntele
mantelijauhe-tomusokeri -seos valkuaisvaahtoon. Kääntele niin kauan,
että seos on kiiltävää ja "laavamaisesti" valuvaa. Lisää loppuvaiheessa
sininen karamelliväri (pasta).
Kaada seos pursottimeen
ja pursota haluamasi kokoisia taikinaympyröitä leivinpaperille.
Kannattaa pursottaa noin 1 cm leveällä pursottimella yhteen kohtaan,
jolloin taikina leviää tasaisesti ympyräksi. (Kaupasta saa ostettua silikonisia
macaron-muotteja, joilla saa tasakokoisia ympyröitä.) Kopauta lopuksi
peltiä muutaman kerran napakasti pöytää vasten niin, että ilmakuplat
poistuvat taikinasta. Anna taikinan levätä pellillä noin puoli tuntia.
Pinta on lopuksi hieman kimmoisa eikä taikina tartu sormiin.
Paista leivoksia 150 C asteessa 15-18 minuuttia uunin alatasolla. Nosta leivokset jäähtymään ja irrota sitten varovasti leivinpaperista.
täyte:
40 g huoneen lämpöistä voita
20 g tuorejuustoa
1,5 dl tomusokeria
½ rkl kermaa
1 tl vaniljasokeria
Sekoita täytteen ainekset keskenään tasaiseksi massaksi. Levitä täyte macaronkeksien väliin. Laita valmiit macaronit jääkaappiin. Ne ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti