keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Joulukonvehdeista jäätelöä uudenvuodenjuhliin

Jos joulunpyhistä sattui jäämään vielä suklaakonvehteja syömättä, niistä saa hurmaavan annoksen energiaa uuden vuoden juhlintaan. Itse käytin tämän jäätelön valmistukseen wiener nougat -konvehteja, mutta varmasti muistakin saa oikein hyvän jäätelön aikaiseksi. Vaahdotettu kerma ja kananmunat takaavat pehmeän lempeän lopputuloksen. Ja jos piparkakkuja on vielä jäljellä, käytä niitä annosten koristeina.

Ainekset
3,5 dl täysmaitoa
4 kananmunaa
120 g sokeria
200 - 250 g suklaakonvehteja
2 3/4 dl kuohukermaa

Kaada maito paksupohjaiseen kattilaan ja kuumenna keskilämmöllä, kunnes reunoille alkaa ilmaantua pieniä kuplia.

Vatkaa tällä aikaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi, pehmeäksi seokseksi. Kaada joukkoon kuuma maito vatkaten.

Huuhtaise kattila ja kaada kuohkea muna-sokeri-maitoseos takaisin kattilaan. Lämmitä seosta, kunnes se saavuttaa 75 asteen C lämpötilan. Nosta liedeltä ja lisää suklaakonvehdit. Sekoittele, kunnes konvehdit ovat sulaneet.

Jäähdytä seos kylmässä vesihauteessa ja siirrä sitten kannellisessa astiassa jääkaappiin viilentymään lisää, noin puoleksi tunniksi.

Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Ota suklaaseos jääkaapista ja kääntele siihen kermavaahto. Valmista seos jäätelöksi jäätelökoneen käyttöohjeiden mukaan. Tämä on reilun kokoinen annos, joten valmistin sen omassa, keskikokoisessa koneessani kahdessa erässä. Huom. Muistathan, että voit myös tehdä jäätelön ilman jäätelökonetta reseptisivun ohjeiden mukaan.

Mukavaa vuodenvaihdetta!

     Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...