perjantai 27. marraskuuta 2015

Mary's Milk Bar - Skotlannin parasta gelatoa?

Kävin viikko sitten vierailulla tyttäreni luona Skotlannissa. Oli pimeä marraskuun loppupuoli, lämpötila huiteli hieman nollan asteen molemmin puolin. Stirlingin kaupunkia reunustavien kukkuloiden laet saivat lumipeitteen. Oli siis mitä mahtavimmat olosuhteet tutustua paikalliseen jäätelötarjontaan. Pääkohteena oli Mary's Milk Bar Edinburghissa. Tämä kohde kiinnosti erityisesti siitä syystä, että Mary on opiskellut Carpigianin gelatoyliopistossa Italiassa. Samaa opinahjoa käyneenä tiesin, että tästä paikasta saa varmasti hyvää gelatoa. Nettitutkailun perusteella tiesin myös, että paikasta saa kaakaofloateja, eli käsityönä tehtyä suklaakaakaota gelatolla.

Mary's Milk Bar on pieni ja kotoisa.
Mary's Milk Bar sijaitsee mukavalla paikalla pienen aukion laidalla osoitteessa 19 Grassmarket , josta on hieno näkymä Edinburghin linnaan. Pieni jäätelöbaari on varsin sympaattisen näköinen sekä ulkoa että sisältäpäin. Paikasta huokuu lämmin vintagetyyli. Mary kertoi, että Milk Bar nimi tulee vanhan ajan kulmakaupoista, joista sai maidon ja sanomalehtien lisäksi vaikkapa pientä purtavaa ja pirtelöitä. Kutsuisin siis paikkaa kotoisasti maitokaupaksi. Värivalinnat Mary's Milk Barissa noudattelevat perinteisiä jäätelöbaarin värejä. Mary kertoi, että vintagetyyli on myös hänen omaa tyyliään, minkä vuoksi jäätelöbaarin sisutaminen on ollut varsin mukavaa.

Jäätelöbaarissa käy vilske. Pirtelöitä, kaakaoita, gelatoja ja teetä jonotetaan mukavassa tungoksessa. Mary tervehtii iloisesti paikallista rouvaa, jonka toive jäätelömausta on juuri toteutettu. Vitriinissä on uuden uutukainen maku "Krok", hunajapäällystettyjä pähkinöitä, suklaata ja kirsikkaa. Valitsen sen myös omaan lajitelmaani. Lisäksi otan pistaasia, joka on luotettavan näköisesti lähempänä ruskeaa kuin vihreää. Ei siis keinotekoisia väriaineita. 

Mary ja tyytyväinen asiakas.
Kyselen Marylta jäätelöbaarin omistajan kiireistä. Hänen mukaansa tämä aika vuodesta on varsin rentoa. Yhdeksän aikaan aloitellaan jäätelöiden valmistus ja vitriini on valmiina kello 11 aikaan, jolloin jäätelöbaari avautuu. Kesällä on kiireisenpää ja aika ajoin työtä on 24 tuntia vuorokaudessa. Uusien makujen kehittely on Maryn mukaan inspiraatiosta kiinni. Joskus on hiljaisempaa aikaa, mutta joskus uusia ideoita pulppuaa kiivaaseen tahtiin.

Gelato on erinomaista, Carpigianin opit ovat menneet perille. Maistelen myös täyteläistä kaakaota gelatolla höystettynä. Yhdistelmä on hurmaavan makuinen ja talviseen aikaan sopiva lisä gelatobaarin valikoimaan.

Mary's Milk Barissa on leppoisa tunnelma. Paikka on kotoinen ja suosittu, palvelu on ystävällistä. Toivotan onnea Marylle, jonka gelatobaari on kannustava esimerkki onnistuneesta käsityöläisyydestä, laadun ja palvelun arvostuksesta sekä yrittäjyydestä.

Alla olevasta linkissä Mary's Milk Barin sijainti. Käymisen arvoinen paikka Edinburghissa vieraileville!

Kyltti ulkopuolella esittelee tarjontaa.

Gelatofloat täyteläisessä kaakaossa.
Oikeaoppista gelatoa.
Mary valmistaa myös artesaanisuklaata.

Perinteisen värinen sisustus.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...