Valkosuklaagelato maistuu tietenkin myös ihan sellaisenaan. Mutta kun sisko vinkkasi valkosuklaan ja lakritsin yhdistelmästä niin pakkohan sitä oli kokeilla. Tällaista siitä tuli:
Ainekset
5 dl maitoa
1 dl kermaa
80 g kidesokeria
20 g dekstroosia (panimosokeri)
10 g rasvatonta maitojauhetta
80 g valkosuklaata
1 keltuainen
Sekoita kuivat aineet keskenään. Yhdistä kerma ja keltuainen sekoittain hiukan. Kaada maito kattila ja lämmitä keskilämmöllä. Kun lämpötila on nousuut noin 40 asteeseen C lisää kuivat aineet maitoon vatkaten. Lisää tämän jälkeen muna-kerma -seos. Sekoita hyvin ja jatka lämmittämistä. Lisää valkosuklaa melko kuumaan seokseen, niin se sulaa ja sekoittuu nopeasti. Kun seoksen lämpötila on noussut 85 asteeseen C, nosta kattila liedeltä. Kaada seos kulhoon ja jäähdytä nopeasti kylmässä vesihauteessa. Laita seos sitten jääkaappiin kysymään vähintään neljäksi tunniksi. Sekoita välillä niin kaakaovoi jakautuu tasaisesti seokseen. Valmista gelatoksi jäätelökoneen käyttöohjeiden mukaisesti.
Lakritsikastikkeeseen tarvitset seuraavat ainekset:
2 dl vettä
2 dl ruokosokeria
0,5 dl muscovadosokeria
0,5 dl lakritsijauhetta
Mittaa ainekset kattilaan, sekoita hyvin ja keittele miedolla lämmöllä kunnes seos on siirappimaista. Lisää halutessasi hieman mustaa elintarvikeväriä. Jäähdytä seos ja kaada se annostelupulloon, niin saat kaadettua siitä tasaisesti kastiketta jäätelön väliin.
Kun gelato on valmista annostele se pakastusrasiaan kerroksittain lakritsikastikkeen kanssa. Kastiketta ei tarvitse paljoa, koska maku on voimakas. Voit vielä ripotella päälle hiukan lakritsijauhetta siivilän läpi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti