lauantai 17. lokakuuta 2015

Suklaa-chili-mustapippuri -gelato

Tämä jäätelö ei jätä kylmäksi. Suklaagelaton mausteeksi sopii hyvin tulinen chili, koska maitopohjainen gelato pehmentää makua ja viilentää suuta. Chiliä voi lisätä maun mukaan, mutta annostelussa ei kannata olla turhan arka. Pitäähän tässä jäätelössä potkua olla. Varovasti lisäten ja maistellen kannattaa maustaminen kuitenkin tehdä. Lisäsin hiukan carobjauhetta rakennetta parantamaan.

Ainekset
6,5 dl maitoa
140 g sokeria
30 g dekstroosia
50 g kaakaojauhetta
1 g carobjauhetta
chiliä
hienoksi jauhettua mustapippuria
1 dl kermaa
50 g tummaa suklaata (65-70 %)

Yhdistä kuivat aineet. Kuumenna maitoa kattilassa noin 40 asteeseen C. Lisää kuivat aineet ja vatkaa seos tasaiseksi. Lisää tämän jälkeen kerma. Jatka kuumentamista, kunnes seoksen lämpötila on noin 90 astetta C. Lisää paloiteltu suklaa ja sekoita tasaiseksi. Nosta tämän jälkeen liedeltä (ei kuumenneta kiehuvaksi), kaada toiseen kulhoon ja jäähdytä nopeasti kylmässä jääpala/vesihauteessa. Laita kelmu päälle, siirrä jääkaappiin ja anna seoksen tasaantua vähintään 4 tuntia, mieluiten yön yli. Valmista jäätelöksi jäätelökoneen käyttöohjeiden mukaan.

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...