![]() |
Makeat tuplajuustopurilaiset. |
3 munanvalkuaista
1/4 tl suolaa
50 g sokeria
110 g mantelijauhoa
200 g tomusokeria
1/4 tl suolaa
50 g sokeria
110 g mantelijauhoa
200 g tomusokeria
seesaminsiemeniä
(keltaista karamelliväriä, ei välttämätön)
Siivilöi mantelijauhe tasaiseksi. Yhdistä tomusokeriin ja
sekoita ilmavasti kulhossa. Vatkaa munanvalkuaiset ja suola pehmeäksi vaahdoksi. Lisää sitten sokeri vähitellen koko ajan
vatkaten, kunnes vaahto kovenee. Kun nostat vispilän, niin vaahto jää vispilän kärkeen teräväksi huipuksi.
Kääntele mantelijauhe-tomusokeri -seos valkuaisvaahtoon. Kääntele niin kauan, että seos on kiiltävää ja "laavamaisesti" valuvaa. Lisää samalla halutessasi karamelliväriä seokseen. Käytä pastaväriä ja aika varovasti, ettei taikinan koostumus muutu liikaa.
Kääntele mantelijauhe-tomusokeri -seos valkuaisvaahtoon. Kääntele niin kauan, että seos on kiiltävää ja "laavamaisesti" valuvaa. Lisää samalla halutessasi karamelliväriä seokseen. Käytä pastaväriä ja aika varovasti, ettei taikinan koostumus muutu liikaa.
Kaada taikina pursottimeen ja pursota haluamasi
kokoisia taikinaympyröitä leivinpaperille. Kannattaa pursottaa noin 1 cm
leveällä pursottimella yhteen kohtaan, jolloin taikina leviää tasaisesti
ympyräksi. (Kaupasta saa ostettua silikonisia macaron-muotteja, joilla saa
tasakokoisia ympyröitä.) Kopauta lopuksi
peltiä muutaman kerran napakasti pöytää vasten niin, että ilmakuplat poistuvat
taikinasta. Ripottele seesaminsiemeneiä puolelle leivoksista.
Anna taikinan levätä pellillä noin puoli tuntia.
Pinta on lopuksi hieman kimmoisa eikä taikina tartu sormiin. Paista leivoksia
150 C asteessa noin 18 minuuttia. Nosta leivokset jäähtymään ja irrota sitten
varovasti leivinpaperista.
täyte:
täyte:
100 g huoneen lämpöistä voita
2 dl kaakaotomusokeria
1 rkl siirappia
2 dl kaakaotomusokeria
1 rkl siirappia
punaista ja keltaista marsipaania
Sekoita täytteen ainekset keskenään tasaiseksi massaksi. Pursota täyte ("pihvit") macaronkeksien päälle. Laita keksit täytteineen viilenemään jääkaappiin. Leikkaa punaisesta marsipaanipötköstä ohuita "tomaatti"viipaleita. Muotoile keltaisesta marsipaanista kuutio ja leikkaa siitä ohuita "juustosiivuja". Ota keksit jääkaapista ja kerrosta hampurilaisiksi.
Sekoita täytteen ainekset keskenään tasaiseksi massaksi. Pursota täyte ("pihvit") macaronkeksien päälle. Laita keksit täytteineen viilenemään jääkaappiin. Leikkaa punaisesta marsipaanipötköstä ohuita "tomaatti"viipaleita. Muotoile keltaisesta marsipaanista kuutio ja leikkaa siitä ohuita "juustosiivuja". Ota keksit jääkaapista ja kerrosta hampurilaisiksi.
Tässä vielä muutama kantapään kautta opittu niksi, joilla olen saanut macaronit melkein aina onnistumaan:
- käytän huoneenlämpöisiä, ainakin vuorokauden seisseitä valkuasia
- mantelijauhon kertasiivilöinti riittää, ilmava sekoittaminen tomusokerin kanssa ehkäisee paakkuja
- ei kannatta vaahdottaa valkuaisia liian kauan
- leivokset uuniin, kun pinta on muuttunut nahkeaksi
- paisto uunin alimmalla tasolla, omassa uunissani 150 C ja 15-18 minuuttia, macaronien koosta riippuen (on varmasti uunikohtaisia eroja
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti