Hyvän aterian päälle kaipaa välillä pienen makean jälkiruuan. Sellaiseksi sopivat hyvin nämä mantelipohjaiset, suklaalta ja appelsiinilta maistuvat pallerot. Nämä maistuvat myös kahvin kanssa ja miksei ihan välipalana tai muuten vaan herkutteluhetken iskiessä.
Ainekset (noin 20 kpl)
200 g kuorittuja manteleita (voit käyttää myös erilaisia pähkinöitä)
50 g raakakaakaojauhetta
1/8 tl merisuolaa
8 kiventöntä taatelia (Medjool)
60 ml agavesiirappia
1 luomuappelsiinin raastettu kuori ja mehu
1/2 tl vaniljauutetta
koristeluun: kaakaojauhetta, manteleita tai tuoreita vadelmia
Hienonna mantelit, kaakaojauhe, appelsiinin raastettu kuori ja suola tasaiseksi ja hienorakeiseksi massaksi esimerkiksi monitomikoneella. Lisää taatelit, agavesiirappi, vaniljauute ja appelsiinin mehu. Käytä konetta niin kauan, että massa tulee tahmeaksi ja muodostaa pallon.
Muotoile massasta noin 2,5 cm halkaisijaltaan olevia palloja. Sirottele pallojen päälle siivilän läpi hieman kaakaojauhetta. Nosta pallot (halutessasi) pieniin konvehtivuokiin. Paina palloon pieni syvennys ja laita siihen tuore vadelma. Tai koristele pallot manteleilla.
Jäähdytä ennen tarjoilua ja säilytä jääkaapissa. Säilyvät muutaman päivän.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti