tiistai 4. elokuuta 2015

Sesonkiherkku: kardemummalla maustettu mustikkaraakajäätelö

Mustikkasato on tänä vuonna runsas ja marjat pulleita. Marjan aromit ja vitamiinit saa maittavaan muotoon esimerkiksi tällä raakajäätelöreseptillä. Reseptejä on kaksi. Aluksi Foodin akatemian raakajäätelökurssilla oppimani resepti ja toisena muunnelma, jonka mukaisesti valmistin jäätelön kotona. Kummallakin tavalla tuloksena on täyteläinen, mustikkapiirakan makuinen jäätelö. Jäätelö on parhaimmillaan, kun sitä on pakastanut pari tuntia jäätelökoneen jälkeen. Jos se pääsee jäätymään kokonaan, anna sulaa puolisen tuntia ennen tarjoilua.

Ainekset (puolita määrät, jos haluat parin hengen satsin)
5 dl cashewpähkinää
4 dl mustikkaa
8 taatelia
4 rkl tocoa
2 rkl jauhettua kardemummaa
(vettä tarvittaessa)

Muunnelma: edelliset ainekset, mutta vain 1 rkl kardemummaa, lisäksi 1 rkl palmusokeria ja veden tilalla 2,5-3 dl kermaista kookosmaitoa.

Sekoita kaikki ainekset blenderissä tai monitoimikoneessa kermamaiseksi seokseksi. Lisää ensimmäisen ohjeen mukaan valmitaessasi vettä tarpeen mukaan.

Kaada seos jäätelökoneeseen ja valmista jäätelöksi koneen käyttöohjeiden mukaan. Voit nauttia pehmiksenä heti tai antaa pakastua pari tuntia, jolloin saat muotoiltua hienon värisiä palloja. Pakasta myös kokonaisia mustikoita ja asettele niitä koristeeksi annokseen. Ne huurtuvat hienosti huoneenlämmössä. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...