sunnuntai 2. elokuuta 2015

Raakajäätelöä kahvinystäville

Foodin akatemian raakajäätelökurssilla valmistimme tämän kahvijäätelön, joka oli mielestäni yksi parhaimmista mauista. Aikaisemmassa postauksestani löytyy omenajäätelön ohje. Tässä jäätelön resepti, sekä muunnelma, jonka tein kun ihan kaikkia raaka-aineita ei löytynyt kaapistani. Jäätelö on parhaimmillaan, kun se on jäätelökoneen jälkeen pakastunut pari tuntia. Jos jäätelö jäätyy kokonaan, se kannattaa ottaa noin puoli tuntia ennen tarjoilua huoneenlämpöön.

Suklainen mokkajäätelö.
Ainekset
4 dl liotettuja cashewpähkinöitä (liota 4-6 tuntia)
2 dl kookosmannaa
2 dl kylmää kahvia
8 taatelia
1 dl palmusokeria
1 dl tocoa (riisinlesejauhe)

Valmista esimerkiksi monitoimikoneessa cashewpähkinöistä, kookosmannasta ja kahvista tasainen, kermainen seos. Lisää joukkoon kivettömät taatelit, palmusokeri ja toco. Käytä monitoimikonetta vielä hetken aikaa niin että taatelit hienontuvat ja ainekset sekoittuvat. Valmista seos sen jälkeen jäätelöksi jäätelökoneen käyttöohjeiden mukaan. Kaada seos kannelliseen astiaan ja pakasta vielä pari tuntia ennen tarjoilua.


Muunnelma: Suklainen mokkajäätelö
4 dl liotettuja cashewpähkinöitä (liota 4-6 tuntia)
0,4 dl kylmäpuristettua kookosöljyä
2 dl kylmää kahvia
2 dl kermaista kookosmaitoa (esim Santa Maria, joka on lisäaineeton)
8 taatelia
1 dl palmusokeria
1 dl tocoa
2-3 rkl raakakaakaojauhetta

Valmista kuten edellä, mutta jauha ensin cashewpähkinät, kahvi ja kookosöljy kermamaiseksi seokseksi. Lisää sen jälkeen muut ainekset. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...