Kurssilla valmistimme 2-3 hengen ryhmissä sekä suolaista avokadokakkua että monenlaisia makeita kakkuja. Tulokset hivelivät sekä silmää että makuaistia. Kannattaa käydä kurssilla, sillä sieltä saa mukaansa maistiaiset koko repertuaarista näistä täyteläisistä herkuista :-). Tässä kokeiltavaksi valmistamamme minttusuklaakakun ohje:
Pohja:
2.5 dl
pekaanipähkinöitä
2.5 dl
saksanpähkinöitä
1/4 tl
laadukasta suolaa
1/4 tl
vaniljajauhetta
1 dl
palmusokeria
noin 1dl
kookosöljyä sulatettuna
Jauha ensin kutterissa (monitoimikoneessa)
pähkinät sekä sokeri hienoksi rouheeksi. Kaada pähkinät kulhoon, ja lisää
sitten mausteet ja kookosöljyä siten että taikinasta tulee sopivan kosteaa. Taputtele
taikina irtopohjavuuan pohjalle.
Täyte 1:
Tumma
minttusuklaa:
1,5 dl
mantelimaitoa
2 dl
cashew-pähkinöitä
0,5 dl
raakakaakaojauhetta
0,5 dl raakakaakaonibsejä
0,5 dl raakakaakaonibsejä
1,5 dl raakakaakaovoita
sulatettuna
1 dl
palmusokeria
½-1 rkl
minttuöljyä
Laita
blenderikannuun kaikki muut ainekset paitsi kaakaovoi. Blendaa ainekset
hienoksi, aivan sileää ei tavitse vielä tulla. Lisää sitten kaakaovoi ja blendaa
sileäksi.
Täyte 2:
Vihreä
minttusuklaa:
1,5 dl
mantelimaitoa
1 avokado
1,5dl
cashew-pähkinöitä
4 rkl hunajaa
(lähi/luomu)
½-1 rkl
minttuöljyä
1/4 tl
laadukasta suolaa
2 dl tuoretta
minttua
1 dl
kookosöljyä sulatettuna
0,5 dl raakakaakaovoita
sulatettuna
Laita
blenderikannuun kaikki muut ainekset paitsi kaakaovoi ja kookosöljy. Blendaa
ainekset hienoksi,avian sileää ei tavitse vielä tulla. Lisää sitten rasvat ja
blendaa sileäksi. Tarkista maku.
Minttusuklaakakun
kasaaminen: Kakkupohjan päälle
kaadetaan ensin puolet täyte 1:sta. Laita pakastimeen hyytymään. Seuraavaksi
kaada päälle puolet täyte 2:sta. Laita pakastimeen hyytymään. Kun
ensimmäiset kerrokset ovat hyytyneet, tee sama uudestaan, ja laita vielä
pakastimeen hyytymään. Koristeeksi sopii esimerkiksi tuoreminttu ja raakakaakaonibsit.
![]() |
![]() |
Kakkujen raaka-aineita. |
![]() |
Kakkuja maisteltiin kurssilla jo kahvin kera. Loput pakattiin kotiin viemiseksi. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti