keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Raakakakkuopissa Turussa

Tytär houkutteli mukaansa opiskelemaan raakakakkujen tekoa Pure Foodin Oy:n workshop-tapahtumaan viime viikonloppuna. Ideana on valmistaa kakkuja mahdollisimman vähän käsitellyistä raaka-aineista. Raakakakkua tai sen aineksia ei kuumenneta yli 42 asteen. Näin luonnolliset ravintoaineet ja vitamiinit pysyvät hyvin tallella. Kakkujen raaka-aineina käytetään pähkinöitä, siemeniä, hedelmiä ja marjoja, sekä hyydyttäjinä kookosöljyä ja kaakaovoita. Sekaan lisäillään ns superfoodeja, jotka antavat potkua makuun ja terveellisyyteen. Luomua ja reilun kaupan tuotteita käytettäessä huolehditaan oman terveyden lisäksi myös ympäristön ja tuottajien hyvinvoinnista. 

Kurssilla valmistimme 2-3 hengen ryhmissä sekä suolaista avokadokakkua että monenlaisia makeita kakkuja. Tulokset hivelivät sekä silmää että makuaistia. Kannattaa käydä kurssilla, sillä sieltä saa mukaansa maistiaiset koko repertuaarista näistä täyteläisistä herkuista :-). Tässä kokeiltavaksi valmistamamme minttusuklaakakun ohje:


Pohja:
2.5 dl pekaanipähkinöitä
2.5 dl saksanpähkinöitä
1/4 tl laadukasta suolaa
1/4 tl vaniljajauhetta
1 dl palmusokeria
noin 1dl kookosöljyä sulatettuna

Jauha ensin kutterissa (monitoimikoneessa) pähkinät sekä sokeri hienoksi rouheeksi. Kaada pähkinät kulhoon, ja lisää sitten mausteet ja kookosöljyä siten että taikinasta tulee sopivan kosteaa. Taputtele taikina irtopohjavuuan pohjalle.

Täyte 1:
Tumma minttusuklaa:
1,5 dl mantelimaitoa
2 dl cashew-pähkinöitä
0,5 dl raakakaakaojauhetta
0,5 dl raakakaakaonibsejä
1,5 dl raakakaakaovoita sulatettuna
1 dl palmusokeria
½-1 rkl minttuöljyä

Laita blenderikannuun kaikki muut ainekset paitsi kaakaovoi. Blendaa ainekset hienoksi, aivan sileää ei tavitse vielä tulla. Lisää sitten kaakaovoi ja blendaa sileäksi.

Täyte 2:
Vihreä minttusuklaa:
1,5 dl mantelimaitoa
1 avokado
1,5dl cashew-pähkinöitä
4 rkl hunajaa (lähi/luomu)
½-1 rkl minttuöljyä
1/4 tl laadukasta suolaa
2 dl tuoretta minttua
1 dl kookosöljyä sulatettuna
0,5 dl raakakaakaovoita sulatettuna

Laita blenderikannuun kaikki muut ainekset paitsi kaakaovoi ja kookosöljy. Blendaa ainekset hienoksi,avian sileää ei tavitse vielä tulla. Lisää sitten rasvat ja blendaa sileäksi. Tarkista maku.

Minttusuklaakakun kasaaminen: Kakkupohjan päälle kaadetaan ensin puolet täyte 1:sta. Laita pakastimeen hyytymään. Seuraavaksi kaada päälle puolet täyte 2:sta. Laita pakastimeen hyytymään. Kun ensimmäiset kerrokset ovat hyytyneet, tee sama uudestaan, ja laita vielä pakastimeen hyytymään. Koristeeksi sopii esimerkiksi tuoreminttu ja raakakaakaonibsit.Muiden ryhmien valmistamia kakkuja.


Kakkujen raaka-aineita.
Kakkuja maisteltiin kurssilla jo kahvin kera. Loput pakattiin kotiin viemiseksi.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...