Raakajäätelön ideana on käyttää valmistuksessa mahdollisimman vähän käsiteltyjä raaka-aineita, joita ei ole kuumennettu yli 42 asteen. Luonnolliset ravintoaineet ja vitamiinit pysyvät näissä tuotteissa hyvin tallella. Valmistamamme jäätelöt olivat lisäksi maidottomia ja gluteenittomia.
Makuaineina käytimme kurssilla marjoja, hedelmiä, minttua kahvia ja raakakaakaota. Rakennetta ja täyteläisyyttä raakajäätelöön tuovat muun muassa kookosmanna, cashewpähkinät, avocado, kookosöljy ja kaakaovoi. Makeutta lisäävät esimerkiksi taatelit, palmusokeri ja agavesiirappi.
Kurssi antoi valtavasti inpiraatiota raakajäätelöiden tekoon. Raakajäätelöiden, kuten tavallisempien jäätelöidenkin makuvaihtoehdoissa vain mielikuvitus on rajana. Raakajäätelöt ovat rakenteeltaan täyteläisiä ja niissä maistuvat aidot maut. Pienikin määrä riittää terveelliseen herkutteluhetkeen.
Tässä valmistamamme omenajäätelön ohje:
Ainekset
4 avokadoa
2 omenaa
2 dl kookosmannaa
1 dl vettä
3 rkl kookosöljyä
sitruunan mehu
2 rkl tocoa (riisinlesejauhe)
1 rkl agavesiirappia (tai maun mukaan)
2 tl vaniljajauhetta
Tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen pilkotaan omenat (kuorineen, jos luomua), lisätään avokadojen sisus ja kaikki loput ohjeessa luetellut ainekset. Annetaan koneen käydä niin kauan, että tuloksena on melko hienorakenteinen ja tasainen massa. Kaadetaan massa jäätelökoneeseen ja valmistetaan jäätelöksi koneen käyttöohjeiden mukaan. Pakastetaan kannellisessa rasiassa. Massan voi laittaa pakastimeen myös suoraan ilman jäätelökoneessa pyörittämistä.
Jatkossa lisää näiden ihananväristen jäätelöiden ohjeita...
![]() |
Omenajäätelö valmistumassa. |
![]() |
Oikealta: omenajäätelö, mustikkajäätelö, vadelmajäätelö ja minttusuklaajäätelö. |
![]() |
Lopuksi maisteltiin ja kotiin lähdettiin tietysti iloisella mielellä ja vatsa herkuista pinkeänä. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti