sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Pippurinen mansikkajäätelö

Parhaimpaan mansikka-aikaan kannattaa valmistaa jäätelö aivan tuoreista mansikoista. Vitamiinit säilyvät ja tulevat käyttöön herkullisessa muodossa. Jäätelön maustamiseen saa hyviä ideoita aivan muiden ruokalajien resepteistä. Tämän pippurisen mansikkajäätelön inspiraationa oli lukemani salaattiresepti. Kun jätät ohjeen sisältämät balsamicon ja pippurin pois, saat mainiota, perinteistä mansikkajäätelöä.

Ainekset
3 dl vanhanajan täysmaitoa
3 dl kermaa
4 munankeltuaista
100 g sokeria
250 g mansikoita
2 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa
hienoksi jauhettua mustapippuria

Pilko mansikat pieniksi paloiksi. Laita palat kulhoon ja lisää joukkoon ruokalusikallinen sokeria ja balsamiviinietikka. Laita kulho jääkaappiin viilenemään.

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Kuumenna maito kattilassa kiehumispisteeseen (pieniä kuplia muodostuu kattilan reunoilla). Kaada kuuma maito vähitellen munasokerivaahtoon, koko ajan vatkaten. Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna kunnes seos hieman sakenee (lämpötila nousee 82-85 asteeseen). Älä anna seoksen kiehua. Nosta kattila liedeltä ja kaada seos kulhoon. Viilennä kylmässä vesihauteessa. Lisää kerma, sekoita tasaiseksi ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi (tai yön yli) viilenemään lisää ja tasaantumaan.

Lisää mansikoiden joukkoon muutama pippurimyllyn pyöräytys mustapippuria, mielestäni kannattaa jauhaa hyvin hienoksi. Tee sitten mansikoista tasaista pyrettä esim. sauvosekoittimella.

Valmista jäähtynyt jäätelömassa jäätelöksi koneen käyttöohjeiden mukaan. Lisää aivan lopussa mansikkapyre niin että koneen vatkain pyörähtää pari kertaa. Näin saat jäätelöön kivasti marmorisen rakenteen. Lusikoi jäätelö pakasteastiaan ja pakasta vielä muutama tunti. Tämän jälkeen jäätelö on valmista kauhottavaksi annoskuppeihin.

Mistä on hyvä jäätelö tehty...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...