perjantai 10. heinäkuuta 2015

Artesaanigelatoa ja -jäätelöä Turussa

Turun keskusta löytyy jo aika mukava valikoima paikkoja, jotka tarjoavat vaihtelua tavanomaiseen jäätelötarjontaan. Kannattaa ehdottomasti käydä maistelemassa uudenlaisia makuja näissä mukavissa paikoissa (paikat kartalla postauksen lopussa):

Nuvole Hansakorttelin Thaliassa tarjoaa oikeaa, paikan päällä valmistettua gelatoa, siis sitä, joka lapioidaan kippoon tai vohveliin. Maut ovat suussasulavia ja ehdoton oma suosikkini on pistaasi. Se on niin ihanan suolaisen makeaa.

Nuvolen tötterössä pistaasi- ja pannacottajäätelöä.Nuvolesta kivenheiton päähän Hansakorttelin Kultataloon on avattu aivan hiljattain uusi jäätelökahvila Minetti. Erilaisia makuja on vitriinissä lukuisia. Jäätelöt tuodaan pääasiassa Italiasta sopimustuottajilta. Minetin jäätelöt kauhotaan palloiksi, joten gelatoksi niitä ei voi ehkä nimittää vaikka Italiasta tulevatkin.

Minetin laajaa makuvalikoimaa.
Hiljattain avattu kahvila Harmonia tarjoilee omatekoista, miellyttävän makuista jäätelöä osoitteessa Brahenkatu 2. Valoisan ja rauhallisen kahvilan annokset tarjoillaan sievissä kipoissa vohvelin kera.

Kahvila Harmoniassa syödään myös silmillä.
Turku Touringin ja Lauri Tähkän yhteistyön hedelmä, hirsirakenteinen Lintukoto osoitteessa Aurakatu 4 tarjoilee turkulaisen designin Haraldlisäksi ennakkoluulottomasti Tampereen Jäätelötehtaan valmistamaa jäätelöä, jonka makuvalikoima on oikein mielenkiintoinen.

Lintukodon pieni, mutta mielenkiintoinen jäätelövalikoima.
Mielenkiintoisia makuja on tarjolla myös viikinkiravintola Haraldissa ositteessa Aurakatu 3, jossa on jälkiruokalistalla Yläneen Peltolan maatilan ja meijerin jäätelöä. Maariantuoksuheinä ja vihreä kaardemumma porkkanasiirapin kera maistui oikein hyvälle.

Maariantuoksuheinä- ja vihreäkaardemummajäätelöä Haraldissa.


Ravintola Sergio'sin jäätelökahvila Piccola Cantina osoitteessa Läntinen Rantakatu 27 tarjoilee kesäisin paikan päällä tehtyä jäätelöä. Kauniilla säällä jäätelöä saa ostettua haukoista kärryistä ulkosalta.

Piccola Cantinan jäätelökärryt Läntisellä Rantakadulla.


Unohtaa ei tietenkään sovi "artesaanijääjugurttitarjontaa". Omaa sympaattista konseptiaan toteuttaa Jäägurtti Aurajoen rannassa lähellä Aurakadun ja Läntisen Rantakadun risteystä. Jääjugurtti on raikasta ja lisukkeet voi valita oman maun mukaan.

Jäägurtti kauniin Aurajoen rannassa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...