torstai 25. kesäkuuta 2015

Power gelato

Suuntasimme viikko sitten juhannusreissulle lapsuuden maisemiin Etelä-Pohjanmaalle. Pohjanmaalla on kaikki komiaa. Täysin ujostelematon huvipuisto Power Park Alahärmässä kohoaa lakeudella näyttävästi maiseman kiintopisteeksi. Huvipuiston ja viereisen karting-alueen villihkö arkkitehtuuri on sekin kokemisen arvoista. Huvipuistoalue monipuolisine laitteineen on siististi hoidettu ja alueelta löytyy monenlaista ajankulua. Tämän vuoden vetonaulana on Pohjois-Euroopan hurjimpana vuoristoratana mainostettu Junker. Pitihän sitä käydä kokeilemassa. Kyyti oli kieltämättä ikimuistoinen: kohtisuoria syösyjä, 360 asteen pyörähdyksiä ja kiihdyksiä 100 km/h vauhtiin. Ajelun jälkeen oli tukka putkella ja polvet velliä :-).

Tämän jälkeen olikin hyvä käydä viilentymässä läheisessä Road Housessa, jossa on mainio pieni gelateria Gelato Dolce. Kun ottaa "kolome makua aitohon vohvelihin" ei samana
päivänä enää tule nälkä. Annostelu on pohojalaasen reilua. Eikä maussakaan ollut moittimista. Jäätelö valmistetaan pienissä erissä käsityönä paikan päällä. Valmistusta pääsee kurkkimaan jäätelötiskin vieressä olevasta ikkunasta.

Pohjanmaalla pehmistä on tarjolla monessa paikassa. Pettämätön pehmispaikka on Härmän ja Kauhavan välisen tieosuuden levähdysalueella. Pehmistä saa sieltä talvellakin. Eikä annostelussa kursailla!

Junker, Euroopan toiseksi nopein vuoristorata.
Road House Power Parkin vieressä. Tarjolla tuoretta gelatoa.
Kolome makua airolla vohvelilla.
   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...