lauantai 13. kesäkuuta 2015

Laventelilla maustettu "vitamiinijäätelö"

Lottamuseon vitamiinijäätelöä valmistettiin vähän aikaa sitten television aamulähetyksessä. Varsin tuhdeista raaka-aineista valmistetun jäätelön resepti on 1930-luvulta. Vitamiinien lähteenä on tietenkin kerma, jota ei kuumennettu vitamiinien mahdollisimman hyvän säilymisen vuoksi. Lottamuseon kahvilasta Tuusulasta saa tätä perinneherkkua eri tavoin maustettuna. Mutta varsin yksinkertaista sen valmistaminen on kotokonsteinkin.

Jäätelökonetta ei välttämättä tarvita, mutta toki pakastamisen aikana kannattaa sekoitella muutaman kerran ettei jäätelö on sitten paremmin lusikoitavissa. Itse tein jäätelön kuitenkin koneen avustuksella. Tämänkin jäätelön maustamisessa on vain mielikuvitus rajana. Itse lisäsin mausteeksi laventelia.

Ainekset
5 dl kermaa
3 munankeltuaista
50 g laventelisokeria
+ hieman luomulaventelia

Laventelisokerin ohje löytyy aiemmasta postauksestani täältä. Vatkaa keltuaiset ja siivilöity laventelisokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa niin kauan, että kaikki sokeri on liuennut. Sekoita joukkoon kerma ja hieman laventelinkukkia. Valmista jäätelöksi jäätelökoneen käyttöohjeiden mukaan tai kaada pakastusrasiaan ja laita pakastimeen 4-6 tunniksi. Sekoittele seosta noin tunnin välein.

Lottamuseosta puheen ollen, sen lähettyviltä löytyy muitakin mainioita vierailukohteita Tuusulan Rantatien varrelta. Rantatien taiteilijayhteisön perintöön voi mm. tutustua Ainolassa, Aholassa, Halosenniemessä ja Erkkolassa. Koiramäen pajutallista löytyy viehättävä sisutuspuoti ja kahvila.


Tuusulassa kesällä 2015

Koiramäen Pajutallin pihapiirissä eläimetkin ovat pajusta.
Pajutallin sisutuspuodin tarjontaa.
Aleksin Kiven kuolinmökki on vajaan kilometrin päässä Lottamuseosta.

 

    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...