sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Pistaasireunaiset jäätelötötteröt

Australian Master Chef -ohjelmaa on hauska katsoa. Myös siksi, että siinä valmistetaan jäätelöherkkuja tasaisin väliajoin. Ei ihme, syödäänhän Autraliassa jäätelöä henkeä kohden peräti vielä enemmän kuin Suomessa. Seuraavan tötteröohjeen poimin ohjelmajaksosta, jossa valmistettiin aika monimutkainen pehmytjäätelöannos. Suklaareunus pistaasirouhekoristeluineen on oma viritelmä.

Ainekset
4 munanvalkuaista
230 g sokeria
80 g maitoa (lisäsin itse hieman määrää, n 100g)
2 g vaniljauutetta
ripaus suolaa
170 g vehnäjauhoja
40 g voita (suolatonta) sulatettuna

Suklaareunus:   
200 g taloussuklaata
100 g kaakaovoita
pistaasipähkinöitä (käytin suolattuja)
Yhdistä valkuaiset, sokeri, maito, vaniljauute ja suola. Vatkaa muutama minuutti. Lisää jauhot ja jäähtynyt voisula. Vatkaa, kunnes seos on tasainen.
Voitele paistinpannu ohuelti rasvalla. Nosta taikinaa noin 45 g keskelle paistinpannua. Käytin annosteluun jäätelökauhaa, jolloin annoksista tuli suurinpiirtein samankokoiset. Pyöritä pannua niin, että taikina leviää pyöreäksi ja tasaisen ohueksi kerrokseksi. Napauta vielä muutaman kerran, näin mahdolliset ilmakuplat nouset pois taikinasta.

Taikinan annostelu sujuu parhaiten jäätelökauhalla.

Nosta pannu 195 asteiseen uuniin. Anna paistua noin 9 minuuttia, kunnes reuna on saanut hieman väriä. Ota uunista ja käännä kiekko ympäri. Laita uuniin vielä pariksi minuutiksi.
    
Nosta pannu uunista. Kumoa kiekko puhtaalle pyyheliinalle ja kieritä tötterömuotin avulla nopeasti muotoonsa. Kärkeen kannattaa jättää sen verran ylimääräistä, että kärjen saa painettua kiinni. Anna levätä hetken saumakohta liinaa vasten. Koska tötterö täytyy muotoilla aivan kuumana, tässä touhussa kannattaa käyttää vaikka pumpulihansikkaita, niin sormet eivät pala. Tötterömuotin voi myös valmistaa itse esim. tästä linkistä löytyvällä menetelmällä. Pannun täytyy antaa jäähtyä ennen seuraavan vohvelin tekoa. Kätevää on, jos on käytössä kaksi paistinpannua.
    
Pilko suklaa kulhoon ja lisää kaakaovoi. Lämmitä vesihauteessa kunnes ainekset sulavat ja sekoita. Anna jäähtyä hieman. Kuori pistaasipähkinät ja pilko ne karkeahkoksi rouheeksi.

Kasta tötterön reunat suklaakastikkeeseen ja ripottele reunaan pähkinärouhetta. Tötteröt voi nyt vaikka pakastaa käyttöä odottelemaan. Itse valmistin vaniljajäätelön täytteeksi ja lisäsin vielä pehmeänä tötteröön kauhotun vaniljajäätelön päälle aiemmin valmistamastani pistaasijäätelöstä pallot. Päälle vielä suklaakuorrutetta ja pähkinärouhetta ja ihana annos on valmis. Pakastin valmiit tötteröt pienissä pakastepusseissa.     
















































































































































































































































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...