sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Terveellisten herkkujen keittokirjasta: energiatryffelit aprikoosista ja pistaasista

SNOGin terveellisten herkkujen keittokirjasta (Helthy Treats Cook Book) löytyy pari reseptiä raw food -tryffeleiden tekoon. Testasin ensin tätä yksinkertaisemmalle vaikuttavaa, aprikoosia ja pistaasipähkinöitä sisältävää ohjetta. Tryffelipalloista tulikin varsin sieviä ja tuhteja energiapommeja, joita voi pakata vaikkapa tennisottelun salaiseksi aseeksi. Tässä ohjeet:

Ainekset
200 g kuorittuja, suolattomia pistaasipähkinöitä
350 g kuivattuja aprikooseja
2 rkl vastapuristettua limen mehua
2 rkl agavesiirappia

Pilko 50 g pistaasipähkinöitä melko hienoksi rouheeksi. Rouhe tulee pallojen pintaan, joten levitä se lautaselle odottelemaan. Hienonna aprikoosit, limemehu ja agavenektari esim. monitoimikoneella tasaiseksi ja pehmeäksi massaksi. Lisää lopuksi kokonaiset pistaasit ja käytä konetta vielä hieman että pähkinät rikkoutuvat. (Omassa koneessani pähkinät eivät enää oikein rouhiutuneet, koska aprikoositahna oli niin jähmeää, mutta ei se haitannut. Isohkot pähkinänpalaset ovat tryffeleissä ihan mukavia pureksittavia.)

Kostuta käsiä ja muotoile noin 3 cm halkaisijaltaan olevia palloja. Pyörittele ne pähkinärouheessa ja laita valmiit pallot jääkaappiin viilenemään tarjoilua varten. SNOGin mukaan pallot säilyvät jääkaapissa tuorekelmun suojassa 5 vuorokautta.

Tryffelipallojen ainekset. Sointuvia värejä ja makuja.
Pallot treenikassiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...