sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Kaakaolla ja banaanilla maustettu jääjogurtti

Kanadan ihanien jääjogurttien innottamana kokeilin uutta makuyhdistelmää kaakaosta ja banaanista. Banaanin arvelin tuovan lisää luonnollista makeutta jääjogurttiin. Käytin tässä annoksessa kaksi banaania, mutta seuraavalla kerralla saatan käyttää kolme. Oikein hyvän makuista kahdellakin banaanilla tosin tuli. Korvasin jogurtista puolet rasvattomalla rahkalla, joka toimi aivan hyvin.

Ainekset
250 g kreikkalaista jogurttia
250 g rasvatonta rahkaa
2 dl rasvatonta maitoa
2 banaania
1,5 rkl kaakaojauhetta
0,5 dl agavesiirappia
1 rkl hunajaa

Sekoita ainekset tasaiseksi esim. blenderissä. Banaanien on hyvä olla kypsiä ja pehmeitä. Tarvittaessa ne voi pikakypsyttää mikroaaltouunissa tekemällä kuoreen pari viiltoa ja kuumentamalla noin 15-30 sekuntia.

Valmista jäätelökoneen käyttöohjeiden mukaan. Kaada sitten kannelliseen pakastusrasiaan ja tarjoile 2-3 tunnin kuluttua. Jääjogurtti kovettuu pakasteessa ja kauemmin pakasteessa ollut jääjogurtti kannattaa ottaa sulamaan noin 30 minuuttia ennen tarjoilua. Silloin siitä saa muotoiltua palloja. Jääjogurtin voi valmistaa myös ilma jäätelökonetta. Tällöin seos kaadetaan kannelliseen rasiaan, laitetaan pakastimeen ja sekoitellaan noin tunnin välein kunnes rakenne on halutunlainen.

Jääjogurtin lisukkeeksi lämmitin uunissa (200 astetta, noin 15 minuuttia) omenan ja cashewpähkinän paloja, rusinoita, vaahterasiirappia, manteliöljyä ja ripauksen verran suolaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...