Ainekset
pohja:
225 g cashewpähkinöitä
1/4 tl merisuolaa
40 g rusinoita (keltaisia, jos haluaa)
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
2 rkl agavesiirappia
kuorrute:
100 g cashewpähkinöitä (liotetaan)
80 ml vastapuristettua sitruunamehua
60 ml agavesiirappia
1/4 tl kurkumaa
2 rkl kookosöljyä
koristeeksi sitruunan kuorta
Kuorrutteeseen tulevia cashewpähkinöitä täytyy liottaa vedessä vähintään 3 tuntia, joten ne kannattaa laittaa likoamaan ensimmäisenä. Itse liotin niitä yön yli ja hyvin olivat siinä ajassa ainakin pehmenneet.
Pohja: Jauha pähkinät suolan kera monitoimikoneessa (tms) karkeahkoksi rouheeksi. Lisää rusinat (itse käytin tavallisia), agavenektari sekä sitruunan mehu ja raastettu kuori. Jatka jauhamista, kunnes seoksesta tulee tahmean kokkareista. Levitä seos leivinpaperilla vuorattuun, laakeaan astiaan (n. 20 x 10 cm). Tasoittele sormin tai lastalla tiiviiksi ja tasaiseksi. Laita astia sitten pakastimeen kylmenemään noin 20 minuutiksi.
![]() |
Pohjan levitys ja tasoitus. |
Kuorrute: Jauha liotetut ja kuivatut pähkinät, sitruunamehu ja agavesiirappi tasaiseksi, hienoksi seokseksi monitoimikoneella tai blenderillä. Lisää kurkuma ja kookosöljy ja jatka vielä sekoittamista hiukan aikaa. Kaada seos kylmän pohjan päälle, levitä tasaisesti pinnalle lastan avulla. Siirrä vuoka pakastimeen pariksi tunniksi ja sen jälkeen jääkaappiin. Ennen tarjoilua lisää pinnalle sitruunankuorta koristeeksi. Nämä raikkaanmakeat patukat säilyvät suljetussa rasiassa jääkaapissa 3-4 päivää. (Tosin todennäköisesti syödään kauan sitä ennen...)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti