torstai 5. helmikuuta 2015

Jos Runeberg olisi syönyt jäätelöä...

...niin olisikohan se ollut tällaista? Lisäsin perusjäätelöpohjaan kardemummaa, piparkakkumaustetta, mantelivoita ja punssia. Lopuksi vielä valmiiseen jäätelöön sekaan vadelmahilloa ja kaurakeksinpaloja. Tulipa hyvää! Tästä riittää vielä ystävänpäiväksikin...ja punssia jäi vielä laskiaismäen lämikkeeksi. Näillä mennään helmikuu :-).

Ainekset
3 kananmunaa
2 dl sokeria
5 dl kermaa
2,5 dl täysmaitoa
0,5 dl mantelivoita
3 (runsasta) tl kardemummaa
2 tl piparkakkumaustetta
1 rkl punssia
vadelmahilloa
kaurakeksejä

Vatkaa munat vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää sokeri vähitellen ja jatka vatkaamista kunnes sokeri on täysin liuennut. Sekoita joukkoon kerma ja maito. Ota seoksesa erilleen noin 3 dl ja sekoita matelivoi siihen hyvin. Kaada takaisin ja lisää mausteet. Sekoita ja kaada jäätelökoneeseen. Valmista jäätelöksi koneen käyttöohjeiden mukaan. Valmistuminen kestää hiukan tavanomaista pidemmän aikaa punssin takia. Kun jäätelö on valmista, kääntele siihen isoja keksinpaloja. Lusikoi sitten pakastusrasiaan kerroksittain siten, että yhteen tai kahteen väliin tulee ohut kerros vadelmahilloa. Anna pakastua pari-kolme tuntia ja tee sitten palloja annosastioihin. Kardemummapunssijäätelö nautitaan kirjan tai muun hyvän seuran kera.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa ihan täydelliseltä talvijäätelöltä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä se on Jenni! Hävettää myöntää, että kohta koko satsi on syöty...punssia on vielä jäljellä :-D.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...