lauantai 25. lokakuuta 2014

Suklaasemifreddo lauantain vieraille

Tätä jälkiruokaa voisi varmaankin kutsua semifreddoksi, koska se on moussen ja jäätelön välimaastosta ja valmistuu mainiosti ilman jäätelökonetta. Leivospohjana käytin tässä riisi-maissikakkua, mutta jokin keksi käy aivan yhtä hyvin. Tämä suklaasemifreddo pysyy sulaessaankin hyvin kasassa, joten leivoksen voi ottaa vaikka käteen ilman että itseään pahasti sottaa.

Ainekset
(6-8 kpl semifreddoleivosta)
30 g kookosrasvaa
100 g tummaa suklaata (85 %)
4 dl kermaa
3 valkuaista (120 g)
1 dl sokeria
Paahdettuja ja suolattuja cashewpähkinöitä

Sulata kookosrasva ja tumma suklaa varovasti kattilassa. Sekoita tasaiseksi ja nosta liedeltä.

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaahtoon suklaa-kookosrasvaseos. Kääntele kerma-suklaaseos tämän jälkeen valkuaisvaahtoon, kunnes seos on tasaista.

Reunusta riisikakut reunusnauhalla. Lusikoi riisikakkujen päälle suklaasemifreddoseosta 1,5-2 cm kerros. Pursota vielä halutessasi seosta kuvioksi leivoksen päälle ja koristele pähkinärouheella. Laita leivokset rasiaan tai vuokaan, peitä kannella tai kelmulla ja laita pakkaseen. Nosta leivokset huoneen lämpöön noin 10 minuuttia ennen tarjoilua ja poista reunusnauhat.

Reunusnahat voi hyvin pestä, kuivata ja käyttää uudelleen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...