Ainekset
(6-8 kpl semifreddoleivosta)
30 g kookosrasvaa
100 g tummaa suklaata (85 %)
4 dl kermaa
3 valkuaista (120 g)
1 dl sokeria
Paahdettuja ja suolattuja cashewpähkinöitä
Sulata kookosrasva ja tumma suklaa varovasti kattilassa. Sekoita tasaiseksi ja nosta liedeltä.
Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaahtoon suklaa-kookosrasvaseos. Kääntele kerma-suklaaseos tämän jälkeen valkuaisvaahtoon, kunnes seos on tasaista.
Reunusta riisikakut reunusnauhalla. Lusikoi riisikakkujen päälle suklaasemifreddoseosta 1,5-2 cm kerros. Pursota vielä halutessasi seosta kuvioksi leivoksen päälle ja koristele pähkinärouheella. Laita leivokset rasiaan tai vuokaan, peitä kannella tai kelmulla ja laita pakkaseen. Nosta leivokset huoneen lämpöön noin 10 minuuttia ennen tarjoilua ja poista reunusnauhat.
Reunusnahat voi hyvin pestä, kuivata ja käyttää uudelleen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti