torstai 16. lokakuuta 2014

Parhaat nisut äidin reseptillä

Olipa jäädä maitoa käyttämättä jääkaappiin. Äitini oppien mukaan hiukan vanhasta maidosta saa tehtyä hyvää pullaa tai kropsua. Siispä tuumasta toimeen ja pitkästä aikaa pullan tekoon. Tällä reseptillä perinteiset kotipullat onnistuvat varmasti:

Kaksinkertaiseksi kohonnut pullataikina.
Ainekset
5 dl maitoa
n. 12 dl vehnäjauhoja
2 pussia kuivahiivaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
1 muna (+ 1 muna voiteluun)
200 g margariinia 

Yhdistä hiiva ja noin 3 dl vehnäjauhoja. Lämmitä maito reilusti käden lämpöiseksi (tuntuu melko kuumalta käteen). Vatkaa vehnäjauho-hiivaseos lämpimään maitoon. Vatkaa vielä joukkoon suola, sokeri ja kananmuna.

Lisää noin 7dl vehnäjauhoja ja vaivaa taikinaa, kunnes taikina irtoaa sormista. Lisää huoneenlämpöinen margariini ja jatka vaivaamista, kunnes taikina on tasainen. Lisää vielä pari desiä vehnäjauhoja ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Jätä liinan alle kohoamaan kaksinkeraiseksi.

Pyöräytä sitten taikinasta pullia hieman jauhotetulla alustalla. Tästä satsista tulee noin 32 melko isoa pullaa. Anna pullien kohota vielä hyvin pelillä. Voitele sitten kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225 asteisessa uunissa kauniin ruskeaksi, noin 7-10 minuuttia.

Pullat pelille ja kohoamaan.

Uunista ulos.
Ihana tuoksu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...