maanantai 24. helmikuuta 2014

Omenaviinietikalla maustettu jäätelö

Australian Master Chef -ohjelmassa kilpailijat valmistivat Maggie Beerin Extra virgin olive oil and verjuice -jäätelöä. Resepti vaikutti mielenkiintoiselta, mutta verjuicea en onnistunut löytämään mistään. Joillain sivustoilla verjuice neuvottiin korvaamaan viinietikalla. Valmistin jäätelön edellisen ohjeen mukaan korvaamalla verjuicen viinietikalla. Ei siitä kovin hyvää tullut, maistui pääasiassa etikalle. Oliiviöljyn ja balsamietikan yhdistelmä jäätelöreseptissä löytyi myös sivustolta The Ravenous Couple. Tuota ohjetta mukaillen valmistin oman versioni, käyttäen luomurypsiöljyä ja omenaviinietikkaa. Siitä tuli mielestäni oikein miellyttävän makuinen, pehmeä jälkiruokajäätelö vaikka marjojen kanssa tarjottavaksi.

Ainekset
2 dl sokeria
5 dl täymaitoa
1/4 tl suolaa
4 keltuaista
0,5 dl kermaa
0,5 dl rypsiöljyä
2 rkl omenaviinietikkaa

Vatkaa keltuaiset vaahdoksi. Kaada maito, sokeri ja suola kattilaan ja lämmitä sekoittaen, kunnes sokeri on liuennut. Lisää keltuaisvaahto vähitellen, kokoajan sekoittaen ja jatka kuumennusta keskilämmöllä, kunnes seos sakenee. Älä anna kiehua.

Jäähdytä seos kylmässä vesihauteessa ja anna sitten tasaantua jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluiten yön yli. Lisää seokseen kevyesti vatkaten kerma, rypsiöljy ja omenaviinietikka. Valmista sitten jäätelöksi jäätelökoneella. Jäätelö on pehmeää ja notkeaa, joten sitä ei tarvitse nostaa huoneen lämpöön ennen tarjoilua. Se muotoutuu helposti palloiksi ja sulaa myös nopeasti, joten se kannattaa asettaa heti tarjolle. Kiivi ja mansikka sopii hyvin lautaselle jäätelön kaveriksi.    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...