Ainekset:
225 g hasselpähkinöitä
4 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
4 isoa munankeltuaista
150 g sokeria
4 dl kermaa
Hasselpähkinätahna
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Levitä hasselpähkinät
leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda niitä välillä käännellen kunnes
ovat kullanruskeita ja niiden kuori halkeilee, noin 15 minuuttia.
Kokoa kuumat pähkinät vanhaan, kuivaan keittiöpyyhkeeseen ja hiero niitä voimakkaasti pyyhkeen sisällä. Näin kuoret irtoavat. Viimeistele kuorien irrotus vielä käsin. Itse käytän pähkinöitä hieman enemmän kuin ohjeen määrän, niin voin rauhassa syödä ne, joista kuori ei irtoa kunnolla!
Anna pähkinöiden jäähtyä, minkä jälkeen työstä ne tahnaksi monitoimikoneella. Tuloksena on kullanruskea, rasvainen tahna.
Kaada seos jäähtymään kulhoon noin 10 minuutiksi. Vatkaa sitten kerma seokseen. Kaada seos tämän jälkeen siivilän läpi toiseen kulhoon. Jäähdytä jäätelöseos jääkaapissa ja valmista tämän jälkeen jäätelöksi jäätelökoneella tai ilman.
Kokoa kuumat pähkinät vanhaan, kuivaan keittiöpyyhkeeseen ja hiero niitä voimakkaasti pyyhkeen sisällä. Näin kuoret irtoavat. Viimeistele kuorien irrotus vielä käsin. Itse käytän pähkinöitä hieman enemmän kuin ohjeen määrän, niin voin rauhassa syödä ne, joista kuori ei irtoa kunnolla!
Anna pähkinöiden jäähtyä, minkä jälkeen työstä ne tahnaksi monitoimikoneella. Tuloksena on kullanruskea, rasvainen tahna.
Jäätelömassa
Lämmitä maito ja hasselpähkinätahna kattilassa keskilämmöllä
kiehumispisteeseen. Hasselpähkinän pehmeä tuoksu leviää keittiöön. Anna seoksen
jäähtyä ja vetäytyä noin 15 minuuttia. Lisää vaniljasokeri.
Vatkaa kulhossa munankeltuaiset ja sokeri kermaiseksi ja vaaleaksi, noin 2 minuuttia.
Lisää lämmin maitoseos hitaasti koko ajan
vatkaten. Kaada tasaiseksi vatkattu seos kattilaan. Lämmitä keskilämmöllä koko
ajan puulastalla sekoittaen kunnes seos sakenee ja lämpötila on nousuut 82
asteeseen. Älä anna kiehua.Vatkaa kulhossa munankeltuaiset ja sokeri kermaiseksi ja vaaleaksi, noin 2 minuuttia.
Kaada seos jäähtymään kulhoon noin 10 minuutiksi. Vatkaa sitten kerma seokseen. Kaada seos tämän jälkeen siivilän läpi toiseen kulhoon. Jäähdytä jäätelöseos jääkaapissa ja valmista tämän jälkeen jäätelöksi jäätelökoneella tai ilman.
![]() |
Paahdetut pähkinät |
![]() |
Pyyhkeen sisällä hierotut pähkinät |
![]() |
Puhdistetut pähkinät |
![]() |
Hasselpähkinätahna |
![]() |
Pähkinämaito tuoksuu |
![]() |
Keltuais-sokerivaahto |
![]() |
Jäätelömassan kuumennus |
![]() |
Kohta valmista... |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti