torstai 28. marraskuuta 2013

It's so fluffy!

Löysin netistä hauskan artikkelin, jossa Felicity Cloake The Guardianin Word of Mouth -blogissa kirjoittaa aiheesta "How to make perfect ice cream". Felicity testaa keittiössään monentyyppisiä jäätelöreseptejä etsien sitä täydellistä: raikasta, kevyttä, mutta täyteläistä. Huomioni kiinnittyi erityisesti mousse -menetelmään. Siinä luvataan, että jäätelö valmistuu rakenteeltaan kuohkeaksi ilman monia vatkauskertoja jäädytyksen aikana. Tätä reseptiä täytyi siis ehdomattomasti kokeilla:

Moussementelmällä valmistettu jäätelöannos.
Vatkaa kevyesti 2 munankeltuaista (minä käytin 3, koska 2 tuntui avain olemattomalle määrälle). Kaada kattilaan 1,25 dl vettä ja 50 g sokeria. Kiehauta. Kaada vesi-sokeriliuos munankeltuaisten päälle vatkaten samalla voimakkaasti. Tässä vaiheessa tapahtuu ihme: tilkkasesta keltuaisisa, sokeria ja vettä tulee täysi kulhollinen kuohkeaa, kevyttä vaahtoa!

Nyt vatkataan 5 dl kermaa ja 1 tl vaniljasokeria  kevyesti vaahdoksi.  Käännellään ilmava mousse kermavaahtoon ja jäätelömassa on valmis. On helppoa tässä vaiheessa uskoa, että jäädytyksen aikana ei tarvitse vatkata.

Muutaman tunnin pakastuksen jälkeen jäätelö on valmista lusikoitavaksi. Se on kevyttä ja jäätelöpalloista tulee täydellisiä. Jäätelö maistuu kermavaahdolle. Mutta kelpaa helpoksi arkipäivän herkuksi.

Viikonloppuna testaan Felicityn testaamaan vanukasmenetelmää...

1. ilmava mousse, 2. vatkattu kerma, 3. edelliset käännellään sekaisin, 4. valmis kermajäätelö
     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...