maanantai 1. kesäkuuta 2015

Sunnuntain kauranaamiaiset

Tässä tulee nyt herkullinen resepti ulkoiseen käyttöön. Sara La Fountainin kirjassa Healthy Kitchen on herkullisten ja inspiroivien sesonkiruokareseptien lisäksi myös erilaisten luonnonkosmetiikkatuotteiden valmistusohjeita. Sunnuntai-illan iloksi teimme tyttären kanssa kuorivan kauranaamion, kun kaapista sattui ihme kyllä kaikkia aineksia löytymään. Ruokosokerin korvasimme intiaanisokerilla, mikä ei ainakaan seoksen makua haitannut :-). Ainakin ihotuntuman perusteella kauranaamio kuori hyvin ja käsittelyn jälkeen iho oli oikein pehmeä ja tuoksui hyvälle. Sopii kasvoille ja koko vartalolle. Jääkaapissa seos säilyy muutamia päiviä Saran oman ohjeen voi katsoa videona vaikka täältä.

 Ainekset
1,5 dl kaurahiutaleita
5 rkl mantelijauhetta
3 rkl ruokosokeria
2 rkl manteliöljyä
2 rkl neitsytkookosöljyä (vesihauteessa sulatettuna)
1 rkl extraneitsytoliiviöljyä
2 tl hunajaa

Iholle kannattaa tietenkin käyttää luomutuotteita.  Kaurahiutaleet, mantelijauhe ja ruokosokeri sekoitetaan monitoimikoneella tai sauvasekoittimella. Lisätään joukkoon öljyt ja hunaja ja sekoitetaan hyvin. Saran videon mukaan joukkoon voi lisätä vielä vaikka luonnonjogurttia pehmeyttä lisäämään.

Naamiota levitetään iholle pyörivin liikkein, lopuksi huuhdellaan vedellä ja taputellaan pehmeä, tuoksuva iho kuivaksi.    Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...