lauantai 28. helmikuuta 2015

Pakkasherkkuja Kanadassa

Piipahdin tapaamassa vaihto-opiskelijatytärtäni Kanadassa. Road trip vuokra-autolla Montrealista Niagaran putouksille ja edelleen Ottawaan oli elämyksellinen. Alueella oli melkein koko vierailun ajan voimassa extreme cold warning. Poikkeuksellisen pitkään jatkunut kylmyys oli saanut jopa Niagaran putouksen kohmeeseen. Oli siis juuri sopiva sää tutustua paikalliseen jäätelö- ja frozen yogurt -tarjontaan. Tässä poimintoja:


YOGURTYS: Niagaralla kahdesta frozen yogurt -paikasta kävimme Hiltonin hotellin kyljestä löytyvästä Yogurtyssä. Yogurtys on kanadalainen ketju, jolla on lukuisia liikkeitä erityisesti Ontaroissa, mutta myös muualla Kanadassa. Tämä Hiltonin paikka oli melko pieni, tarjolla oli kuutta eri makua, joita sai myös sekoituksena. Neljä mauista oli jääjogurttia, kaksi sorbettia.

Itsepalveluperiaatteella jääjogurtti lasketaan hanoista  kuppeihin ja päälle annostellaan lisukkeita ja kastikkeita oman maun mukaan. Hinta määräytyy annoksen painon perusteella. Nämä Kanadan kipot eivät olleetkaan ihan pieniä (niinkuin muuallakin sittemmin huomattiin), joten annoskoosta kasvoi väkisinkin muhkea. Hyvältä maistuivat ainakin triple butter pecan ja roasted marshmallow! Eikä annoskaan ollut yhtään liian suuri.
  
Hyhmäinen hevosenkenkäputous.MENCHIE'S: Suomalaiselle Niagaran liikkeen kuuden maun tarjonta oli jo suurta, varsinkin kun hanajääjogurttia ei tiettävästi Suomesta tällä tavalla tarjoiltuna saa kuin kesäisin Turun torin Jäägurtista (jonka aukeamista taas vappuna odotan innolla). Ottawasta löytyi kuitenkin Menchie's, jonka hanavalikoiman edessä tunsi itsensä jo neuvottomaksi. Tarjolla oli toinen toistaan houkuttelevampia makuja. Onneksi kipot täälläkin olivat liki litran vetoisia, joten kyytiin mahtua maku jos toinenkin. Hyytävästä pakkaskelistä huolimatta tämä välipala maistui mainolta! Ja palvelu oli ystävällistä.
 

Lumiveistoksia Ottawan keskustassa.

MARBLE SLAB: Ottawan Glebessä, Bank Streetillä on mainio Marble Lab Creameryn liike. Texasista lähtöisin oleva ketju toimii USA:ssa ja Kanadassa sekä muutamassa muussa maassa. Ideana on, että paikalla valmistettuun jäätelöön sekoitetaan jäähdytetyn marmorilevyn päällä halutut lisukkeet. Jäätelö tarjoillaan tötteröissä tai kulhoissa. Jäätelöissä käytetyt perusainekset ovat paikallista tuotantoa. Makuja oli tarjolla jälleen lukuisia. Samaa jäätelöä ei tarvitse ottaa kahta kertaa, koska jäätelö- ja lisukevaihtoehtoja on paljon. Marble Slabissä tuli käytyä parikin kertaa :).


Peukku Kanadan jäätelö- ja jääjogurttitarjonnalle. Tässä Rideau Canalilla luistelemassa. Pitkän kylmäkauden ansiosta tämä maailman pisin luonnonluistinrata (7,8 km) on ollut ennätyspitkään auki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...