sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Kaakao-pekaani välipalaleivokset - raw food -herkkua

Olen selaillut tavan takaa Lontoon SNOGista ostamaani reseptikirjaa Healthy treats cookbook. Tänään vihdoin tartuin toimeen ja kokeilin miltä maistuvat nämä superfoodia täynnä olevat välipalapatukat.

Ainekset
225 g pekaanipähkinöitä (itse käytin 70 g pekaanipähkinöitä ja 150 g cashewpähkinöitä)
50 g hyvälaatuista kaakaojauhoa
1/6 tl merisuolaa
10 pehmeää taatelia (Medjool)
0,6 dl agavesiirappia

Kuorrutus
4 pehmeää taatelia
1 kypsä avokado
25 g kaakaojauhetta
0,6 dl agavesiirappia

Poista taateleista siemenet. Jauha pähkinät, kaakaojauhe ja suola monitoimikoneella tms hienojakoiseksi. Lisää taatelit ja agavesiirappi. Työstä vielä hetki monitoimikoneella, kunnes tuloksena on tahmea massa. Levitä massa tasaisesti matalaan, leivipaperilla vuorattuun vuokaan. Viimeistele lastalla kiinteäksi ja tasaiseksi. Laita viilenemään jääkaappiin noin 20 minuutiksi.

Liota 4 taatelia kylmässä vedessä noin 20 minuuttia. Poista kuori ja siemenet. Laita taatelit, avokado, kaakaojauhe ja agavenektari monitoimikoneeseen ja työstä tasaiseksi, pehmeäksi massaksi. Levitä kuorrute pähkinämassan päälle ja anna jäähtyä jääkaapissa vielä pari tuntia. Leikkaa annospaloiksi.

SNOGin ohjeen mukaan tästä tulee 6 annosta, mutta välipalapatukan kokoisia annoksia tulee noin 12. Näillä aineksilla saa varmasti maistuvaa potkua päivään.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...