tiistai 13. tammikuuta 2015

Butter Pecan - jäätelöä Benin ja Jerryn tyyliin

Tämä jäätelö meinasi jäädä tekemättä. Vaati nimittäin melkoista tahdonvoimaa olla syömättä mausteeksi tarkoitettuja, voissa paahdettuja ja suolattuja pähkinöitä. Kyllä niitä onneksi jäi kuitenkin jäätelöön sekoitettavaksi ja mikä onkaan parempi yhdistelmä: viileä jäätelö ja rapeat, suolaiset pähkinät. Ohje on mukailtu kirjan Ben&Jerry's Homemade Ice Cream & Dessert Book ohjeesta. En laittanut ylös käyttämääni voin, pekaanipähkinöiden ja suolan määrää, mutta muistaakseni ne olivat tuollaiset kuin aineksissa on mainittu, suluissa Benin ja Jerryn käyttämä määrä suhteutettuna muihin ainesmääriin. (En uskaltanut käyttää noin paljoa voita, koska pelkäsin että jäätelö ei sillä rasva- ja suolamäärällä valmistu): 

Butter Pecan, suolaista ja makeaa.
Ainekset
30 g voita (1 dl)
1 dl pekaanipähkinöitä (2 dl)
1/4 tl suolaa (1/2 tl)
2 isoa kananmunaa
2 dl sokeria
4 dl kermaa
2 dl täysmaitoa

Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää pekaanipähkinät ja suola, paahda sekoittaen kunnes pähkinät ruskistuvat. Benin ja Jerryn mukaan täytyy varoa ettei paahda liikaa. Nosta kattila liedeltä, siivilöi pähkinät ja voi erilleen. Anna jäähtyä.   

Vatkaa munat vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää sokeri vähitellen ja jatka vatkaamista kunnes sokeri on täysin liuennut. Sekoita joukkoon kerma ja maito. Lisää vielä sula, jäähtynyt voi. Sekoita tasaiseksi ja kaada seos jäätelökoneeseen. Valmista jäätelöksi koneen käyttöohjeiden mukaan. Hieman ennen kuin jäätelö on valmista lisää pähkinät. Itse lisäsin pähkinät vasta valmiiseen seokseen kääntelemällä. Lisäksi pilkoin pähkinät puoliksi. Annostele seos pakastusrasiaan, sulje tiiviisti ja pakasta pari tuntia. Tämän jälkeen ihana jäätelö on valmista kauhottavaksi kippoihin.

Pähkinät paahtumaan.
Pähkinät käännellään jäätelöseokseen.
Sopiva annos on kolme - neljä palloa :-).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...