lauantai 13. joulukuuta 2014

Talvinen synttärikakku

Joulukuussa odottaa jo kovasti lunta ja kinoksia. Pieni lumipeite on yöllä satanut ja maisema onkin heti paljon valoisampi. Kunpa tuo lumi edes vähän aikaa kestäisi maassa. Lumista tunnelmaa voi toki loihtia sisätiloihin vaikkapa tällaisella talvisella synttärikakulla. Jännitettäväksi jää, kumpi katoaa ennemmin: tämän kakun lumi vai lumi ulkona.


























Kakku
3 munaa
3 dl sokeria
1 dl maitoa
1/2 tl vaniljapulveria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 raasteetu limen kuori
roosaa elintarvikeväripastaa

Kakkupohjaksi tein pinkin limekakun, jonka resepti löytyy Call me Cupcake -sivustolta. Noita sivuja kannattaa muutenkin käydä katselemassa. Upeita kuvia ihanista leivonnaisista.

Lämmitä uuni 175 asteiseksi ja vuoraa 15-18 cm vuoka leivinpaperilla.

Munat ja sokeri vatkataan vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi (n. 5 minuuttia). Käytä huoneenlämpöisiä munia. Lisää lopuksi elintarvikeväri.  Lämmitä maitoa hieman ja lisää joukkoon vaniljapulveri. Kaada maito muna-sokerivaahtoon ja sekoita. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhot siivilän läpi seokseen, lisää raastettu limen kuori ja kääntele taikina tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista kypsäksi, 50-55 minuuttia.

Täyte (tämä on kaksinkertainen annos verrattuna alkuperäiseen ohjeeseen)

200 g huoneenlämpöistä voita
600 g Philadelphia -tuorejuustoa
6 dl tomusokeria
1 tl vanilasokeria
hiukan limen mehua (ei alkuperäisessä ohjeessa)

Vatkaa voi vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi. Lisää tomusokeri, vaniljasokeri ja limemehu, vatkaa vielä hiukan.

Jaa kakkupohja kolmeen osaan. Annostele täyte tasaisesti kerrosten väliin ja päällystä kakku vielä kauttaaltaan täytteellä. Ripottele päälle kookoshiutaleita.

Lumiukot
Lumiukkojen ohje löytyy edellisestä postauksestani.

Kuuset
4 valkuaista
2 2/3 dl sokeria
1 tl valkoviini- tai omenaviinietikkaa
2/3 rkl maissitärkkelystä

Kuuset valmistin pavlovaohjeen marengin mukaan, jolloin kuori on kova ja sisus vaahtokarkkimaisen pehmeä.

Laita uuni lämpenemään 100 asteeseen. Vatkaa valkuaiset ja sokeri jähmeäksi vaahdoksi. Lisää loput ainekset ja jatka vatkaamista vielä muutamia minuutteja. Annostele seos pursottimeen ja pursota pellille kuusen muotoisia kiekuroita. Kuivata marenkeja noin 1,5 tuntia. Koristele jäähtyneet kuuset esim. liimaamalla elintarvikeliimalla hopeapalloja.

Asettele lumiukot ja kuuset kakun päälle haluamallasi tavalla. Siivilöi vielä tomusokeria asetelmaan ja huurteinen lumiukkometsä on valmis!

Lumiuokkomacarojeja täytetään.












































Marenkikuusien pursotusta. Jäätelöbaarissa hankittu soft ice -annostelukokemus on tässä hyödyksi.

























Kuorrutuksen alta paljastuu pinkki kakku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...