torstai 13. marraskuuta 2014

Vinkkejä Lontooseen ja Oxfordiin matkustaville

Kävin viikonvaihteessa päivittämässä Lontoon jäätelötarjonnan tilannetta. Jäätelökioskit olivat kiitettävästi auki Oxfordstreetillä. Tosin makuvalikoima taisi olla kesään nähden pienempi ja jäätelöä nautittiin yleisimmin kuuman vohvelin ja nutellan tai hillon kera.

Harrodsin 2. kerroksen jäätelöbaarissa ei enää isännöi Morelli's vaan Babbi. Jäätelöannokset olivat kuitenkin entisenlaisia, komeita ja kauniissa kulhoissa tarjoiltuja. Tosin hinnatkin ovat komeita. Harrodsin jouluhumussa kesäisemmät tuotteet olivat päätyneet alennusmyyntiin. Niinpä jäätelöessu ja keittiöpyyhkeet tulivat tuomisina Suomeen.


Babbin kauniit annokset Harrodsilla.
Italialialaisessa ravintolassa Baker Streetillä, Sherlock Holmes -museon lähellä oli tarjolla palkittua Oddono's gelatoa. Pieni purkillinen pistaasijäätelöä oli oikein maukasta, pähkinän paloja oli jäätelössä mukavasti. Oddono's -jäätelöbaareja on Lontoon alueella viisi, sijainnit löytyvät tästä.

Oddono's pistaasigelato.

Snogin frozen yogurt on raikas kevennys jäätelöturneella. SOHOn Snog on jo tullut tutuksi, mutta myös mm. Selfridgesiltä löytyy Snog -baari. Kaikkien Lontoon kymmenen Snogin sijainnit löytyvät tästä. Tällä kertaa tarttui mukaan Snogin oma reseptikirja, jossa neuvotaan paitsi jääjugurtin tekoa myös muiden tervellisten herkkujen valmistusta. Kokemuksia niistä tulee varmaan postailtua jatkossa.

Tällä kertaa piipahdin myös viehättävässä Oxfordissa. Pienen kaupungin jäätelötarjonta oli suurta. Oxfordin oma G&D Cafe tarjoaa artesaanijäätelöä kolmessa eri pisteessä nimeltään George&Danver, George&Delila ja George&Davis. Kolmen pallon annos oli valtava ja maut aitoja. Vilpoisassa ja tihkusateisessa brittisäässä annoksen syöminen loppuun vaati jo todellista harrastuneisuutta.  


George&Davis Oxfordin vanhan yliopistorakennuksen läheisyydessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...