keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Kardemummajäätelöä aamupalaksi?

Viikonloppuaamun voi joskus aloittaa hiukan normaalia hohdokkaammin, eikö niin? Hyvä viikonloppu käynnistyy varmasti kardemummajäätelö-toastilla. Perjantai-iltana valmistat jäätelön ja lauantaiaamuun jää vain leipien paahtaminen. Kas näin:

Ainekset
4 keltuaista
2,2 dl sokeria
ripaus suolaa
3,5 dl täysmaitoa
4 dl kermaa
1/4 tl vaniljapulveria
8 g kardemummaa

Vatkaa keltuaiset, sokeri ja suola paksuksi, kermamaiseksi vaahdoksi.

Kuumenna maito kiehumispisteiseen, niin että maidon pinta hieman kuohuu. Kaada kuuma maito hitaasti muna-sokerivaahtoon koko ajan vatkaten. Kaada seos takaisin kattilaan, lisää kardemumma ja kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes seos sakenee. Älä anna kiehua. Nosta seos liedeltä ja jäähdytä vesihauteessa. Laita vielä kannellisessa astiassa jäähtymään ja tasaantumaan jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Sekoita lopuksi joukkoon kerma ja siivilöi seoksesta suurimmat kardemummahippuset. Kaada siivilöity seos jäätelökoneeseen ja valmista jäätelöksi jäätelökoneen käyttöohjeiden mukaan. Annostele kannelliseen rasiaan ja laita jäätelö pakastimeen.

Seuraavana aamuna paahda paahtoleivät leivänpaahtimessa tai paistinpannulla. Lisää pinnalle hilloa (itse laitoin omatekoista luumuhilloa) ja lusikoi päälle reilusti kardemummajäätelöä. Peitä toisella paahtoleivänpalalla ja nauti aamukahvin kanssa. Voit tehdä muutaman leivän valmiiksi myös pakastimeen, vaikkapa sunnuntaiaamua varten :-).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...