lauantai 19. heinäkuuta 2014

Kolme palloa oli liikaa

Ennen Tallinnan visiittiä etsin pikaisesti internetistä tietoja kaupungin artesaanijäätelöpaikoista. Monia kohteita ei löytynyt, mutta lupaavalta tuntui Kehrwieder -kahvila, joka mainosti aidoista aineiksista itse tehtyä jäätelöä.

Lasikulho, muovilusikat...
Mukavantuntuinen kahvilan sisäpiha löytyi osoitteesta Saiakang 2. Tiskin tarjonta ei ollut niin monipuolinen kuin nettisivut antoivat ymmärtää. Joukossa oli aika erikoisia makuja, kuten leipäjäätelö ja valkosipulilla maustettu jäätelö. Leipäjäätelöä päätinkin testata, lisäksi valitsin aroniajäätelön ja vanatallinnalla maustetun kirsikkajäätelön. Annokseen sai itse pursuttaa päälle kermavaahtoa ja suklaakastiketta. Kolmen pallon annos maksoi 4,90 €.

Jäätelö oli melkoinen pettymys. Se oli rakenteeltaan haurasta ja jäistä, sulaessaan jäätelö muuttui vetiseksi. Perusjäätelö oli mautonta ja leipäjäätelö maistui vai muruilta. Aronia ja kirsikkahillot toivat pieniä makuelämyksiä. Parasta oli annoksen päälle pursotettu kermavaahto, joka sekin oli kaupallista valmiskermavaahtoa. Lasipikari oli plussaa, mutta muovilusikat latistivat senkin elämyksen. Yleensä jäätelöä ei ole mielestäni liikaa, mutta nyt nämä kolme palloa sai taistella alas. Tallinnan lahjakkailla käsityöläisillä on vielä jäätelön teossa oppimista.

Kahvilan ja jäätelöbaarin miljöö oli tosin oikein viihtyisä ja luomuhenkinen, palvelu ystävällistä. Koivujen alle ja pöytäkoristeiksi oli istutettu monimuotoisesti hyöty- ja koristekasveja. Kotoinen horsmakin kukki komeasti yhden koivun alla sulassa sovussa yrttien kanssa. Paikan kahvi ja suklaa jäi maistamatta, ehkäpä niissä on kahvilan suosion salaisuus.

Jäätelöissä oli tarjolla erikoisiakin makuja.

Mainoskyltti lupaa hiukan liikaa.
Kahvilan sisäpihan miljöö oli leppoisan luomuhenkinen.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...