lauantai 5. heinäkuuta 2014

Banaani-maapähkinävoijäätelö

Kaivoin taas esille Ben & Jerry's reseptikirjani ja päätin kokeilla maapähkinävoilla ja banaanilla maustettua jäätelöä. Maapähkinävoita olin tehnyt aiemmin itse paahtamalla ja kuorimalla maapähkinät samaan tapaan kuin olin aiemmin kuorinut hasselpähkinät. Monitoimikoneeseen lisäsin ripauksen suolaa ja noin ruokalusikallisen sokeria. Monitoimikone sai käydä niin kauan, että tuloksena oli karkeahko tahna.

Ainekset
2 suurta kananmunaa
2 dl sokeria
5 dl kermaa
2,5 dl täysmaitoa
1,25 dl maapähkinävoita
2 ylikypsää banaania
1 sitruunan mehu

Vatkaa munat kuohkeaksi vaahdoksi (pari minuuttia). Lisää sokeri vähitellen, koko ajan vatkaten. Jatkaa vatkaamista, kunnes sokeri on täysin liuennut eli kun seoksessa ei näy enää sokerikiteitä. Kaada joukkoon maito, kerma ja vaniljasokeri. Vatkaa tasaiseksi. Kaada seosta eri kulhoon noin 3 dl ja lisää tähän maapähkinävoi. Sekoita tasaiseksi, kaada takaisin muuhun seokseen ja hämmennä niin kauan, että maapähkinävoi on tasaisesti liuennut.  Valmista jäätelöksi koneella, koneen valmistajan ohjeiden mukaan.

Muussaa banaanit ja lisää joukkoon sitruunamehu. Vatkaa pehmeäksi. Kun jäätelö on melkein valmista (pari minuuttia ennen), lisää banaanimuussi (jäätelökoneen käydessä koko ajan) ja jatka jäätelön jäähdytystä valmiiksi.

Siirrä valmis jäätelö pakastimeen kannellisissa kipoissa. Kipot kannattaa pitää pakkasessa hiukan aikaa ennen täyttämistä, ettei jäätelöä sula pohjalle. Voit ripotella päälle vielä maapähkinöitä.

Kipot valmiina pakkaseen.

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...