perjantai 27. kesäkuuta 2014

Jäägurtti - Turun kauppatorin uusi helmi


Kontin sisältä löytyi ystävällistä palvelua ja hanan täydeltä jääjogurttia.
Kävipä lämmin tuulahdus vilpoisassa kesäkuisessa säässä, kun huomasin eilen Turun kauppatorin laidalle ilmaantuneen uuden kontin ja kyltin. Turkoosissa kyltissä hymyilee ihka-aito jäägurtti, niin ainakin luulen. Ja kontin sisältä löytyy ystävällistä palvelua, hanan täydeltä jääjogurttia ja kippoon koristeeksi valittavia lisukkeita.

Jäägurtin konsepti on hauska. Kahdesta hanasta saa annostella mieleisensä määrän jääjogurttia. Toisesta hanasta tulvii maustamatonta luomujääjogurttia, toisen hanan tarjonta on vaihteleva. Nyt oli saatavilla  mustaherukkaa. Annokseen saa sitten valita mieleisensä lisukkeet ja hinta määräytyy annoksen painon perusteella.

En ollut lainkaan pahoillani, että sähläsin jääjogurttihanan käytössä ja sain aikaiseksi varsin kukkurallisen annoksen. Jääjogurtin maku toi mieleen Lontoon Snogin tuotteen, jota vastaavaa en ollut vielä Suomesta löytänyt. (Snogista löytyy aikaisempi kirjoitus tästä). Yhdessä helsinkiläisen turistin kanssa lusikoimme tyytyväisinä kesäisiä annoksiamme uhmaten kaikkea muuta kuin kesäistä säätä ja iloitsimme tästä uudesta, pienestä keitaasta Turussa. Tänään kävin maistelemassa mustaherukkajääjogurttia, jonka maku oli aivan nappiin kohdallaan.

Jäägurtin tarina on sympaattinen. Se alkoi nuoren parin häämatkasta Amerikkaan pari vuotta sitten. Tarina on luettavissa Jäägurtin nettisivuilta.

Lisukkeita oman maun mukaan.

Mustaherukkajääjogurttia ja valikoituja lisukkeita. Aromit kohdillaan.
2 kommenttia:

 1. Hei,

  Kiitos ihanasta julkaisusta ja kivasta kirjoitustyylistäsi. Haluaisimme julkaista kirjoituksesi meidän Facebook-sivuillamme. Toivottavasti tämä sopii Sinulle :)

  Terveisin, Hanna & Kalle, Jäägurtista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sopii hyvin, kiitos kysymästä. Lämmintä kesän jatkoa!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...