lauantai 15. maaliskuuta 2014

Raikasta kevättä!


Takatalvista viikonloppua kannattaa juhlistaa muutamalla extrajäätelöannoksella. Helsingin reissulla hankkimani Linda Lomelinon jäätelökirjan Lomelinos Glass innoittamana päätin kokeilla vaihteeksi juustokakkujäätelön tekoa. Lindan ohjeessa käytetään vadelmia. Korvasin vadelmat suurin piirtein samalla määrällä kiiviä. Kirjan alkuteksteissä Linda kertoo, että pari teelusikallista alkoholia jäätelössä saa aikaan sen, että jäätelöstä tulee pehmeämpää ja kermaista ja jääkiteitä muodostuu vähemmän. Niinpä lorautin joukkoon vielä pari teelusikallista limoncelloa.


Ainekset
3 kiiviä
0,5 dl sokeria
puolikkaan sitruunan mehu
200 g tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 dl täysmaitoa
1 dl kermaa
2 tl limoncelloa
50 g digestivekeksejä

Kuori ja paloittele kiivit. Laita ne kattilaan ja lisää 0,5 dl sokeria sekä sitruunamehu. Keitä, kunnes hedelmänpalat pehmenevät. Soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella. Jäähdytä sose ja laita jääkaappiin kylmenemään.

Vatkaa tuorejuusto ja sokeri kermaisen kuohkeaksi. Lisää vatkaten maito ja kerma. Sekoita vielä limoncello joukkoon. Jäähdytä jääkaapissa kylmäksi. Lisää sitten seokseen puolet kiivisoseesta. 

Kaada seos jäätelökoneeseen ja jäädytä koneen valmistajan ohjeen mukaisesti. Kun seos on valmis, kaada kulhoon ja kääntele loppu kiivisose ja digestivekeksimurut joukkoon. Sitten jäätelö kannellisessa astiassa pakastimeen odottamaan tarjoilua.

Löysin kaupasta hauskoja, pieniä pakastimesen kestäviä patoja. Annostelin jäätelön näihin runsaan kahden desilitran astioihin, kannet päälle ja pakkaseen. Siellä ne odottavat valmiina nostettavaksi jälkiruokapöytään!



  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...