perjantai 7. maaliskuuta 2014

Gelatolla Skotlannissa

Roadtrip Stirlingistä Isle of Skyelle, Invernessiin, Perthiin ja St Andrewsiin tarjosi mahdollisuuden maistella skottilaista artesaanijäätelövalikoimaa.

Stirlingin yliopiston campuksella, urheilukeskuksessa (Sports Centre), sijaitsee Zingermans Sports Cafe, jossa on erinomainen valkoima artesaanijäätelöitä. Kolmen maun annoksessa erottui edukseen erityisesti hedelmäinen Irn Bru -jäätelö. Irn Bru on skottilaisten toinen kansallisjuoma, oranssin värinen limppari, joka on Skotlannissa vähintään yhtä suosittu kuin Coca Cola. Kolmen maun jäätelöannoksessa oli reilusti herkuteltavaa.

Jäätelöannokset Stirlingin yliopiston campuksella Zingermans Sports Cafessa.

Stewart Towerin maitotila Perthshiressä valmistaa gelatotyyppistä jäätelöä. Tilalla on oma jäätelöbaari, joka oli valitettavasti jo ehtinyt sulkea ovensa kun pääsimme sinne asti. Tilan jäätelöä oli kuitenkin tarjolla Dunblanessa viihtyisessä Riverside -ravintolassa. Suklaa-, Irn Bru- ja Royal Shorbread -annos maistui herkulliselta.

Stewart Tower -maitotilan jäätelöä Riverside -ravintolassa Dunblanessa.

Valtava valikoima erilaisia gelatomakuja löytyi St Andrewsista, Jannettas Gelateriasta. Viileästä säästä huolimatta gelaterian tiskillä oli jono. Creamy Caramel, Scottish Tablet ja Blueberry Pie maistuivat!

Jannettas Gelaterian annos St Andrewsissa.

Skotlannissa on siis jäätelöperinteitä. Siitä lisätodisteena löytyi Stirlingistä, Smith Art Gallery and Museumista maailman vanhimman jalkapallon lisäksi tämä ihana, vanha jäätelönmyyntipolkupyörä.

Smith Art Gallery and Museum, Stirling.
   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...