perjantai 10. tammikuuta 2014

Viikon kevennys

Päätinpä kokeilla jääjugurtin tekemistä kevyistä aineksista. Syntyi oikein raikas ja hyvän makuinen välipala vaikkapa ansaituksi palautukseksi kuntosalitreenin jälkeen. Näin valmistuu sitruunainen jääjugurtti:

Salitreenin jälkeen välipalaksi.
Ainekset
4 dl rasvatonta maitoa
500 g bulgarian jugurttia
1 dl sokeria (tai halfspoon/stevia/truvia)
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl maissitärkkelystä
1 tl vaniljasokeria
runsas 1 rkl tuorejuustoa (35 g)
2 rkl soijalesitiinirakeita
1 sitruuna

Kaada bulgarianjugurtti kulhon päällä olevaan tiheäsilmäiseen siivilään. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin valumaan yön yli (tai ainakin 4 tunniksi).

Raasta hyvin pestyn (luomu)sitruunan kuori. Liota maissitärkkelys tilkkaan maitoa. Kaada loppu maito kattilaan ja lisää joukkoon sokeri ja sitruunan kuori. Käytin itse half spoon -nimistä sokeria, jossa on tavallisen kidesokerin lisäksi makeutusainetta. Sokerin tilalla (tai osan korvaajana) voi varmasti myös käyttää esimerkiksi steviaa tai truviaa.

Kuumenna maitoseos kiehuvaksi ja vatkaa joukkoon soijalesitiinirakeet. Nosta kattila liedeltä ja lisää maitoon sekoitettu maissitärkkelys ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Kuumenna seosta sitten uudelleen kunnes se sakenee.

Kaada valutettu bulgarian jugurtti kulhoon ja lisää joukkoon tuorejuustonokare, sitruunasta puristettu mehu, hunaja ja vaniljasokeri. Kaada joukkoon siivilöity, lämmin maitoseos ja vatkaa tasaiseksi. Jäähdytä kylmässä vesihauteessa ja laita sitten kannellisessa astiassa tasaantumaan jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
Ainekset

Valmista jääjugurtiksi jäätelökoneella tai ilman. Ilman jäätelökonetta anna seoksen ensin jäätyä sopivassa astiassa pakastimessa pari tuntia. Vatkaa tämän jälkeen nopeasti ja palauta takaisin pakastimeen. Toista sama tunnin välein pari kolme kertaa.

Jäätelökoneessa valmistettu jääjugurtti kannattaa pakastaa pari.kolme tuntia. Sen jälkeen se on sopivaa palloksi pyöräytettäväksi. Pakastimessa seos pikku hiljaa kovettuu melko kovaksi, joten se kannattaa ottaa noin 15 minuuttia ennen nauttimista huoneen lämpöön.

Onko sinulla jokin oma, hyvä kevytjäätelön tai jääjugurtin resepti?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...