sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Hasselpähkinäkakku

Perinteisen jäätelön valmistukseen käytetään paljon munankeltuaisia. Mitä siis tehdä niille lukuisille valkuaisille jotka jäävät yli? Yksi vaihtoehto on tämä Nigella Lawsonin hasselpähkinäkakku, johon käytetään kaikkiaan 8 munanvalkuaista. Vaniljajäätelöön saa helposti kulumaan 7 pientä munankeltuaista ja keittiössä norkoilevalle kissalle on tietysti annettava yksi.

Seuraava resepti on yhdistetty kahdesta ohjeesta, jotka löysin nettisivuilta How to eat, Nigella style - now in India ja The New Nigella:

Ainekset
8  kananmunan valkuaista
0,5 tl suolaa
250 g hasselpähkinöitä
300 g sokeria
(sitruunan tai appelsiinin kuori)
85 g vehnäjauhoja

Levitä hasselpähkinät (käytin itse 250 g pähkinöitä) uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda 175 asteessa noin 15 minuuttia. Pähkinöiden kuori tummuu ja halkeilee, pähkinöiden väri muuttuu kullanruskeaksi. Kääri lämpimät pähkinät vanhaan keittiöpyyhkeeseen ja hiero niitä pyyhkeen sisällä. Näin pähkinöiden kuori irtoaa. Puhdista vielä käsin jäljelle jääneet kuoret.

Pyöräytä pähkinät ja sokeri esim. monitoimikoneessa hienoksi rouheeksi.

Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Kääntele munavaahdon joukkoon varovasti ensin pähkinärouhe ja sen jälkeen vehnäjauhot. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa C noin 50 minuuttia.

En tiedä nousiko oma hasselpähkinäkakkuni odotetusti, mutta siitä tuli rakenteeltaan mukavan kiinteä ja helposti leikattava. Lisäksi hasselpähkinän palaset kakussa ovat mukavaa pureksittavaa. NAM!

1. puhdistetut pähkinät, 2. pähkinät ja sokeri rouhittuna, 3. pähkinärouhe käännellään valkuaisvaahtoon, 4. valmista


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...