lauantai 2. marraskuuta 2013

Suklaajäätelö valmistuu sunnuntaina


Suklaajäätelö valmistuu herkullisimmaksi kiireettömän viikonlopun aikana. Kun valmistaa jäätelömassan lauantaina ja antaa makujen tasaantua yön yli jääkaapissa, tulee jäätelöstä suussasulava ja pehmeän makuinen. Tässä siis hyväksi koettu suklaajäätelön resepti:


Ainekset
110 g (2,5 dl) kaakaojauhetta
2,5 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
8 munankeltuaista
210 g (2,5 dl) sokeria
5 dl kermaa

Sekoita kaakaojauhe ja maito hyvin keskenään. 

Vatkaa kulhossa munankeltuaiset, vaniljasokeri ja sokeri kermaiseksi ja vaaleaksi vaahdoksi, noin 2 minuuttia. Seos muodostaa nauhaa, kun nostat vispilöitä vaahdosta. Lisää kaakaoseos. Kaada tasaiseksi vatkattu seos kattilaan. Lämmitä keskilämmöllä koko ajan puulastalla sekoittaen kunnes seos sakenee ja lämpötila on noussut 82 asteeseen. Älä anna kiehua.

Kaada seos kulhoon jäähtymään noin 15 minuutiksi. Vatkaa sitten kerma seokseen. Jäähdytä jäätelöseos jääkaapissa ja valmista tämän jäätelöksi jäätelökoneella tai ilman. Ilman jäätelökonetta annan jäätelön pakastua tunnin, sen jälkeen vatkaan täydellä teholla pari minuuttia. Tämän toistan tunnin välein kunnes vatkaaminen ei enää onnistu, noin 3 kertaa.

 1. kaakaojauhe-maitoseos, 2. keltuais-sokerivaahto, 3. edellisten yhdistäminen, 4. kuumennus

5. jäähtynyt seos, 6. kerman lisäys, 7. ja 8. jäädytystä

Variaatioita:

Raasta kahden appelsiinin kuori. Lisää ne maitoon ja kuumenna kiehumispisteeseen. Nosta liedeltä ja mausta teelusikallisella vaniljasokeria ja ripauksella kanelia. Anna jäähtyä ja siivilöi appelsiininkuoret. Lisää ohjeen mukainen määrä kaakaojauhetta. Lisää seos keltuais/sokerivaahtoon ja jatka edellä olevan ohjeen mukaisesti. Appelsiinin mausta tulee suklaajäätelöön häväihdys eksotiikkaa.

Appelsiinin maku tuo hienostunutta eksotiikkaa suklaajäätelöön.

Mukavan sävyn suklaajäätelöön antaa myös minttusiirappi. Sain siskoltani omatekoista minttusiirappia, jota lisäsin lämmitysvaiheessa seokseen pari-kolme ruokalusikallista. Mintun maku on vain pieni häväihdys, mutta se riittää.

Siskon tekemää minttusiirappia.
Appelsiinilla maustetusta suklaajäätelöstä jää jäljelle kaksi kuoretonta appelsiinia. Valmista niistä appelsiinihilloketta. Keitä 1,5 dl sokeria ja 1 dl vettä sakeaksi, noin 10 minuuttia. Paloittele appelsiinit (poista kalvoa mahdollisimman paljon ja paloittele pieniksi paloiksi) ja lisää sokerivesiseokseen. Kuumenna noin 10 minuuttia ja jäähdytä. Jos olet käyttänyt 2 dl kermapurkkeja, on sinulta jäänyt myös 1 dl kermaa yli. Lisää siihen hiven sokeria ja vatkaa vaahdoksi. Ja sitten tarjoat edellä mainitut appelsiinisuklaajäätelön kera:

Appelsiinisuklaajäätelöä, appelsiinihilloketta ja kermavaahtoa.
  
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...